Flama bayrak modeli diğer bayrak modellerinden farklı olarak daha küçük forma sahip olan bayraklardır.

Genellikle kullanım amaçları olarak ulus olarak işaret, simge ya da işaretleme vb. gibi amaçlar doğrultusunda kullanılmaktadır. Boyutu ve tasarımı diğer bayrak modellerinden daha küçüktür. Genellikle siyasi partilerde, işletmelerde ya da kamu kurumları için üretilmektedir.

Flama bayrak modelleri, model olarak küçük oldukları için oldukça geniş bir kullanım alanı bulunur. Yani, Flama bayrak modeli model ve boyut olarak küçük olmasından dolayı kullanımı genellikle uluslararası spor faaliyetleri vb. gibi organizasyonlarda tercih edilmektedir.

Ayrıca çeşitli kurumlarda da temsil aracı olarak kullanılan bir modeldir. Kullanım alanı olarak ülkemizde en çok özel ve kamu kurumlarında kullanılmakta olan flama bayrak modeli şekil olarak diğer bayrak türlerinden daha farklı bir forma sahiptir.

Makam Bayrağı Nedir?

Bayraklar bir milletin ya da ulusun uluslararası boyutta simgesidir. Bu nedenle milletlerin ve ulusların o ülkenin bayrağına karşı sergilemiş olduğu bir saygı ve sevgi bulunur. Ülkelerinin birliğini ve özgürlüğünü temsil eden bayrak türlerinden biri olan makam bayrağı genellikle kullanıldıkları alanları temsil etmektedirler.

Makam bayrağı, genellikle kurum ve kuruluşlarda makama ve mevkiye sahip kişilerin makamlarında kullanılan bayrak modelidir. Makam bayrakları genellikle dikdörtgen şeklinde tasarlanır.

Bu bayrak modelleri, bir devlete ve millete özgü olarak kullanılabilirken aynı zamanda bir teşkilatın sembolü olarak da tasarlanıp kullanılabilmekte olup pek çok farklı kullanım alanına sahiptir. Ayrıca makam bayrakları, diğer bayraklardan farklı olarak genellikle saten kumaşlardan üretilmektedir.

Makam Bayrağı Nerelerde Kullanılır?

Makam bayraklarının kullanım alanları olarak karşımıza kamu ve özel kurumlarda çalışan statü ve makam sahibi bireylerin bireysel odaları vb. gibi yerler karşımıza çıkmaktadır. Makam bayrakları şık ve özel tasarım olarak üretilmekte olup direklerin üzerine yerleştirilir. Bu şekilde makam odalarında kullanılır.

Mobil Kuaför ilçelerde 1658 vatandaşa hizmet verdi Mobil Kuaför ilçelerde 1658 vatandaşa hizmet verdi

Genellikle makam odalarında kullanılan Makam bayrağı, ayrıca banka, müsteşarlık, belediye başkanlığı, emniyet müdürlüğü, mahkemeler, cumhurbaşkanlığı makamı, otel vb. gibi birçok resmi ve özel kuruluşlarda da kullanılabilmektedir.

Makam Bayrağı Çeşitleri Nelerdir?

Her ulusun bayrağı o ulus için biricik ve son derece değerli, manevi önemi yüksek nesnelerdir. Bayraklar ulusların manevi değerini sembolleştirir. Bu nedenle bir milleti ve ulusu simgeleyen bayrakların özenli ve kaliteli bir şekilde üretilmesi gerekir. Makam bayrakları direklerinin 3 farklı çeşidi bulunur. Bunlar;

  • Krom kaplama makam bayrak direği 225 cm’dir.
  • Altın kaplama makam bayrak direği 225 cm’den,
  • Pirinç kaplama makam bayrak direği ise 245 cm şeklinde sıralanabilir.

Gönder Bayrak Nerede Kullanılır?

Bu bayrak modeli genellikle; özel ve kamu kuruluşlarında, okullarda, özel ve vakıf üniversitelerinde, benzin istasyonlarında ve şirketlerin proje gerçekleştirdikleri yerlerde kullanılmaktadır.

Bayrakların tasarımları genellikle dijital ortamlarda yapılır. Bayrağın dijital tasarımı yapıldıktan sonra bayrak kumaşı olarak bilinen alpaka kumaşı üzerine dijital baskı yöntemi ile baskı uygulanır.

Bayrağın renginin canlı durması ve bu canlılığı koruması için 200 ila 300 derece arasında değişen bir ısıya tabii tutulur. Ardından tasarım ve basımı biten gönder bayrak kurum ve kuruluşlar tarafından istenen ölçülerde kesimi gerçekleştirilir.

Gönder Bayrak Nedir?

Gönder bayrak kelime anlamı olarak yükseklik anlamına gelir. Halk arasında direğin yüksek bölgesine çekilen bayrak olarak bilinmektedir.

Genellikle dış mekanlarda bahçede, binanın ön tarafında ya da arka tarafında farklı amaç ve işlev doğrultusunda kullanılmaktadır. Gönder bayrak genellikle belirli kurum ve kuruluşları, ülkeleri ve törenlerini temsil etmek amacıyla kullanılmaktadır.