Kocaeli'de Başiskele Hoca Ahmet Yesevi Caddesi'nin genişletilerek güvenli ve konforlu hale getirilmesi için başlatılan çalışmalar sürüyor.KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli’nin önemli bölgelerinden olan Yuvacık’a, D-130 karayolu üzerinden bağlantıyı sağlayan Başiskele Hoca Ahmet Yesevi Caddesi mevcutta 2x1 olarak hizmet veren caddenin yeniden planlanarak 2x2 şekilde daha güvenli hale getirilmesi planlanmıştı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Hoca Ahmet Yesevi Caddesi için ikmal çalışmalarına başlandı. Caddede elektrik altyapı kazısı ve Ag-Og kablo döşenmesi çalışmaları yapılıyor.

21 MAYIS'A KADAR TRAFİĞE KAPALI

Başiskele Fatih Mahallesi Hoca Ahmet Yesevi Caddesi üzerinde yapılacak alt ve üstyapı çalışmaları yapılacağı için cadde 21 Şubat tarihinden 21 Mayıs tarihine kadar araç trafiğine kapatıldı. Çalışma süresince sürücüler alternatif güzergâhlardan ulaşım sağlanacak. Kalan işlerin 210 gün (7 ay) içinde tamamlanması planlanıyor. İhale kapsamında; 12 bin 175 ton binder asfalt, 8 bin 225 ton aşınma asfalt yapılması, 8 bin 350 metreküp ocak taşı ile moloz taş duvar yapılacak.

Düzce'de ilaçlama çalışmaları yeniden başladı Düzce'de ilaçlama çalışmaları yeniden başladı

Bu arada çalışmalar kapsamında yüklenici firma tarafından bağlantı yolları ile toplam uzunluğu 4 bin metre olan yolda, menfez ve açık kanal imalatları çalışmaları devam edecek. Ayrıca iş kapsamında 2 bin 695 metre yağmursuyu, 8 bin 350 metreküp taş duvar,  20 bin 400 ton asfalt, 16 bin 500 metrekare parke ve 16 bin 625 metre bordür imalatları ile yol aydınlatması yapılacak.

Kaynak: igf