Manisa Barosu, İsrail’in Filistin’de gerçekleştirdiği soykırıma tepki gösterdi.  15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda avukatlar ‘İsrail’i kınıyoruz’ yazılı siyah çelenk bıraktı. Manisa Barosu Başkanı Av. Ümit Rona,

“Soykırım karşısında susmuyor, uluslararası hukuku ve birleşmiş milletleri göreve çağırıyoruz” dedi.  Bugün tarihin önünde, insanlık için kadınlar için, çocuklar için buradaydık.  Manisa Barosu  ‘soykırım ve katliam’ karşısında sessiz kalmadı, kalmayacak! Gazze, Refah, Filistin soykırım altında.  Bu siyah çelengi tarihin koynuna, dünyanın koynuna, İsrail’ in koynuna bir utanç nişanesi olarak koyuyoruz” diye konuştu.

Manisa Barosu İsrail'i Kınadı (1)

Başkan Ümit Rona açıklamasının devamında,

“26 Mayıs tarihinde İsrail savaş uçakları tarafından Gazze Şeridinin güneyindeki Refah kentinde bu süreçte yerinden edilmiş; çadırlarda yaşamlarını sürdüren sivil Filistin halkına karşı gerçekleştirilen hava saldırısında büyük bir katliam daha yaşandı. Çocuklar parçalandı, kadınlar öldü, insanlar yanarak can verdi.  Şüphesiz bu saldırılar dünya kamuoyunun bildiği bu katliam ve soykırım sürecinin devamı olan son yaşanan saldırılardı. Sistematik şekilde devam eden bu vahşet ve katliam soykırım olduğu tartışmasız bir raddeye gelmiştir.  Biliyoruz ki; Uluslararası Adalet Divanı tarafından İsrail ile ilgili alınan kararlardan  “Gazze’deki Filistinli grubun kısmen ya da tamamen fiziksel olarak yok olmasına yol açabilecek yaşam koşullarına neden olabilecek askeri saldırıların ve Refah vilayetindeki diğer eylemlerin derhal durdurulması “ şeklindeydi. Uluslararası Adalet Divanının bu kararı İsrail’in uluslararası hukuku yok saydığını ve katliam yaptığını göstermektedirler. İsrail, tüm dünyanın gözü önünde Uluslararası mevzuat ile TCk m:76 ve 77.maddelerinde de düzenlendiği gibi Soykırım ve İnsanlığa karşı suçları işlemiş ve işlemeye devam etmektedir. Bu nedenlerle TCK m:13/3 gereğince söz konusu bu suçları işleyen fail ve faillerin Türkiye’de yargılanmaları için Adalet Bakanımıza talepte bulunması çağrısında da bulunuyoruz. Çağrımız uluslararası mevzuatın ve aynı zamanda ulusal mevzuatın da bir gereğidir. Uluslararası Adalet Divanının mevcut kararlarını hiçe saymaya devam eden İsrail’in son olarak Refah’ta Filistinlilerin çadırlarını bombalayarak masum insanları diri diri ateşle yakmasını kınıyor ve lanetliyoruz. Bu soykırıma sessiz kalan dünya liderleri ve uluslararası kuruluşlar tarih önünde soykırıma göz yuman suç ortağı olarak anılacaktır.  İnsan haklarını herkes için adil ve eşit şekilde isteyen herkesi, bu soykırımı, bu insan, çocuk, kadın katliamını durdurmak için harekete geçmeye çağırıyoruz. Bu soykırım ve katliam karşısında susmayacağız. Tüm uluslararası kamuoyunu, uluslararası kurumları, tüm devletleri ve milletleri bu soykırımı ve katliamı durdurmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çip çağrısını başlatıyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çip çağrısını başlatıyoruz
Kaynak: HABER MERKEZİ