MANİSA ve İzmir başta olmak üzere Ege Bölgesi, sabah saatlerinde Richter ölçeğine göre 4.0, 4.3, ve 4.6 büyüklüğündeki 2 artçı sarsıntı ile 4 kez daha sallandı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nün merkez üssünün yine Manisa'nın Saruhanlı ve Gölmarmara ilçeleri olarak belirlediği 4 artçı sarsıntı daha meydana geldi. 4.0, 4.3, 4.6 ve tekrar 4.6 büyüklüğündeki depremler sırasıyla saat 05.14, 05.16, 05.50 ve 05.52'de meydana geldi. Manisa ve İzmir'de hissedilen depremler sonrası halk korkuya kapıldı. İlk belirlemelere göre can kaybı ve hasar olmadı.

RTÇI SARSINTILAR SÜRÜYOR

Manisa ve İzmir başta olmak üzere Ege Bölgesi, sabah saatlarinde saatlerinde Richter ölçeğine göre 4.5 büyüklüğündeki bir artçı depremle daha sallandı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nün (KRDAE) merkez üssü Manisa'nın Saruhanlı İlçesi olarak belirlediği 4.5 büyüklüğündeki artçı sarsıntı, saat 07.38'de ve yerin 10 kilometre derinliğinde meydana geldi.

 Deprem güvenlik kamerasına yansıdı

Manisa'da dün akşam saat 18.53'ten bu sabah 7.23'e kadar büyüklükleri 2.5 ile 5.1 arasında değişen 150 deprem meydana geldi. Deprem anı, Manisa'da bir işyerindeki güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, depremin başlamasıyla birlikte raftaki ürünler yere düşerken, büfede bulunan iki kişi hızla dükkandan dışarı çıkıyor. Deprem bittiği anda ise içlerinden biri dükkana tekrar girip anahtarını alıyor ve büfeyi tekrar terk ediyor.

Sözde şeyh cinsel ilişkiye girmek için her yolu denemiş Sözde şeyh cinsel ilişkiye girmek için her yolu denemiş
VATANDAŞLAR SOKAKTA SAHUR YAPTI

Merkez üssü Manisa'nın Saruhanlı ilçesi olan 5,1 büyüklüğündeki depremin en çok hissedildiği Tiyenli Mahallesi'nde artçı sarsıntılar devam ettiği için evlerine giremeyen vatandaşlar sahuru sokakta yaptı. AFAD Deprem Dairesinin tespitine göre saat 18.53'te meydana gelen ve merkez üssü Saruhanlı ilçesi olan 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından Tiyenli Mahallesi'ndeki birçok vatandaş geceyi sokakta geçirdi. Artçı sarsıntılar nedeniyle evlerine giremeyen vatandaşlar sahurlarını da sokakta yaptı.  Kızılay tarafından vatandaşlara sahurluk kumanya dağıtıldı. Bazı vatandaşlar, AFAD tarafından kendilerine kurulacak çadırın tamamlanmasını bekledi. Köy muhtarı Osman Gültekin, "Şu an evlere giremiyoruz. Evlerin büyük bir kısmı hasar görmüş durumda. Sarsıntılar devam ediyor. AFAD'ın bize dağıtacağı çadırların kurulumunun tamamlamasını bekliyoruz." diye konuştu. Mahallenin ramazan davulcusu Bülent Tanyaligil ise enkazların arasından geçerek vatandaşları sahura kaldırmak için davul çaldı. Tanyaligil deprem olsa bile insanları uyandırmanın görevi olduğunu ve işini yapmaya devam edeceğini anlattı.

Editör: TE Bilisim