Bir dönem 3 milletevkili çıkaracak kadar Manisalıların gönlünde yer kazanan MHP Manisa'da erime sürecine girdi. Milletevkili çıkarması zor görünen Milliyetçi Hareket Partisi Manisa'da korsan gazete hazırladı. Ulusal tirajı yüksek olan SÖZCÜ gazetesinin adı kullanılarak basılan korsan gazetede yalan ve iftiralarla dolu açıkalamara yer verildi.

- Milletvekili çıkarması imkansız görünüyor

Manisa'da istenmeyen vekil ilan edilen Erkan Akçay'ın yeniden 1'inci sırada gösterilmesine başta MHP içersinden teşkilatlar sonra da Manisalılar büyük tepki göstermişti. 2007'yılından bu zamana kadar Manisa Milletvekili olan Akçay mecliste hiç bir varlık göstermezken Manisalıların sorunlarıyla da hiç bir zaman ilgilenmedi.

Rio’da değil Manisa’da bir Karnaval Rio’da değil Manisa’da bir Karnaval

- Seçmen gazeteden rahatsız oldu

Korsan gazete basarak Manisalılardan oy almayı düşünen MHP vatandaşın da tepkisini aldı. Yalan ve iftiralarla dolu olan gazete seçmenin tepkisini çekerken MİLLET İTTİFAKI'NDA stratejik oy kullanmanın önemini de en üst seviyeye taşıdı.

- Stratejik oy kullanacaklar

Millet İttifakı'na yakın olan seçmen korsan gazete sonrası stratejik oy kullanarak mecliste güçlü olmayı hedefliyor. Özellikle Her CHP'li bir aileden İYİ Parti'ye oy verilecek olması MİLLET İTTİFAK'ını mecliste güçlü hale getirmiş olacak.

- Korsan gazete ters etki yarattı

Yalan ve iftiralarla vatandaştan oy almaya çalışanlar ise çıkarmış oldukları korsan gazeteyle vatandaşın tepksini çekti. Oy almak için basılan korsan gazete ise ter etki yarattı.