Ahmet ÜNSAL/Manisa
 

En son 2019 yalında 479. Mesir Festivali ile saçılan Mesir üç dönem Pandemiye takıldı.Aralık Ayında 26-30 Nisan tarihlerinde kutlanacağı açıklanan 480.Mesir Festivali ile ilgili olarak Münisa Valisi Yaşar Karadeniz’den açıklama geldi.
    Tüm ülkeyi derenden sarsan ve binlerce vatandaşın yaşamını kaybettiği ve yarlandığı Kahramanmaraş Pazarcık depreminin etkilerini sürdürdüğü şu günlerde Nisan ayı sonunda saçılması öngörülen Mesir hakkında vali Karadeniz açıklamalarda bulundu.
  Vali Karadeniz, önlerinde iki seçenek olduğunu belirtti. İlk seçenek festival içerisindeki konser ve benzeri etkinliklerin kaldırılması, sadece karma törenin yapılması festivalin son gününde de mesir’in saçılması.
    Manisa Valisi Vali Karadeniz, İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde depremzedelerin acil ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmaları inceledikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, 
 “Ülkemiz büyük bir deprem yaşadı. Deprem sonrası çalışmalar aralıksız devam ediyor. Manisa’da Mesir Festivali’nin yapılıp yapılmayacağı gündemde. Mesir komitesiyle bu konu hakkında şuan için bir toplantı yapıldı. Festival ile ilgili önümüzde iki seçenek var iki yol var. Ye festivali tamamen iptal edeceğiz ya da bazı bölümlerini çıkararak festivali yapacağız. Bununla ilgili önümüzdeki günlerde karar alınacak” dedi. 
2019 yılında Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali’nin 479.su yapılmıştı. Ardından dünyayı etkileyen koronavirüs (Covid-19) nedeniyle 3 yıldır yapılamamıştı.  Daha sonra 2022’nin Aralık aya ortalarında Manisa Valisi Yaşar Karadeniz başkanlığında Manisa Mesir Macunu Festivali Komitesi toplanmıştı.  Normal açıklanan takvime göre 21 Mart Nevruz Bayramıyla beraber temsili karma düzenlenecekti, 26 Nisan 2023 Çarşamba günü başlayacak festival 30 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek saçım töreniyle sona erecekti. Ancak yaşanan deprem sonrası nasıl bir yol izleneceği önümüzdeki günlerde belli olacak.

İsrail'den Cuma sabahı İran'a misilleme geldi! İsrail'den Cuma sabahı İran'a misilleme geldi!

KURULDAKİ BAZI ÜYELER MESİR FESTİVALİNİN TAMAMEN İPTAL EDİLMESİ GÖRÜŞÜNDE

   Kurulda bulunanların bazıları ise böyle facianın ve acının arasında Mesir’in saçılmaması ve festivalinin tamamam iptal edilmesi görüşünde oldukları belirtildi.

Editör: Vehbi Gönül