Karma Töreniyle Başlayan Heyecan, Saçım Töreniyle Zirveye Ulaşacak

Festivalin resmi açılışı 21 Mart'ta yapılan karma töreniyle gerçekleştirilmişti. Festival coşkusu, saçım töreniyle doruğa ulaşacak. Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği’nin imalathanesinde hummalı şekilde devam eden üretim sürecinde, kadınlar geleneksel tariflere sadık kalarak mesir macunlarını hazırlıyor.

Mesir Macunu Festivali’nin 485’Inci Yılında 8 Ton Şifa Dağıtılacak (1)

Başkan Zeyrek: “Mesir, Manisa’nın Kalbidir”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Mesir Festivali’nin kentin kültürel kimliğinin bir parçası olduğunu belirterek, “485 yıldır süregelen bu köklü geleneği yaşatmak, sadece Manisa’nın değil, Türkiye’nin kültürel zenginliğini dünyaya tanıtmaktır. Mesir, şifa geleneğinden çok daha fazlasıdır; birlik, beraberlik ve dayanışmanın simgesidir” dedi. Festival boyunca Manisa’nın dört bir yanında tarih söyleşileri, çocuk atölyeleri, sanat sergileri ve halk konserlerinin olacağını belirten Zeyrek, tüm halkı bu büyük kültürel buluşmaya davet etti.

Mesir Macunu Festivali’nin 485’Inci Yılında 8 Ton Şifa Dağıtılacak (4)

Ufuk Tanık: “Festivaller, Şehirleri Canlandırır”

Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık ise 8 ton mesirin geleneğe uygun şekilde hazırlanarak saçılmaya hazır hale getirildiğini vurguladı. Tanık, “Mesir Festivali, Manisa’nın bayramıdır. Hem kültürel hem ekonomik hem de sosyal anlamda şehri canlandırır. 500’e yakın yabancı konuğumuz olacak. Belediyemizle birlikte çok çeşitli etkinlikler hazırlandı. 23 Nisan da bu haftaya denk geldiği için çocuklara özel etkinlikler de düzenlenecek. Herkesi Manisa’ya bekliyoruz” diye konuştu.

Mesir Macunu Festivali’nin 485’Inci Yılında 8 Ton Şifa Dağıtılacak (5)

Dünyada Eşi Benzeri Yok

Yıldızspor 45 FK U15 Takımı, Play-Off'ta Kritik Maça Çıkıyor Yıldızspor 45 FK U15 Takımı, Play-Off'ta Kritik Maça Çıkıyor

Tanık ayrıca, mesir geleneğinin UNESCO listesine girmesi ve AB coğrafi işareti almasıyla birlikte uluslararası alanda da önemli bir konuma geldiğini belirtti. “Bu gelenek, içinde barındırdığı barış, kardeşlik ve sevgi ile bugünlere taşındı. Sultan Camii’nden sadece mesir değil; birlikte yaşama, hoşgörü ve şifa da saçılıyor” ifadelerini kullandı.

485 yıllık geçmişiyle kökleri tarihe dayanan Mesir Macunu Festivali, bu yıl da Manisa’da unutulmaz anlara sahne olacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ