Program çerçevesinde, piyasada bulunan bitki koruma ürünlerine yönelik numune alımları titizlikle gerçekleştiriliyor.

Semih Balaban :‘’Kapasitemizi yaklaşık iki katına çıkardık’’
Semih Balaban :‘’Kapasitemizi yaklaşık iki katına çıkardık’’
İçeriği Görüntüle

Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen denetimlerde, il genelinde belirlenen ürünlerden usulüne uygun şekilde numuneler alınıyor. Alınan numuneler, yetkili laboratuvarlara gönderilerek analiz ediliyor ve ürünlerin mevzuata uygunluğu kontrol ediliyor.

Yetkililer, yapılan bu çalışmaların hem üretici hem de tüketici güvenliğini sağlamayı amaçladığını vurgularken, Manisalı çiftçilerin doğru ve güvenilir bitki koruma ürünlerine erişimini desteklemeye devam ettiklerini belirtti.

Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda sürdürülen piyasa kontrolü faaliyetlerinin yıl boyunca devam edeceği, denetimlerin artarak süreceği bildirildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ