Ahmet ÜNSAL/Manisa

Güneydoğu başta olmak üzere sınır ötesindeki terör örgütleriyle mücadele eden komandoların yetiştirilmesinde öncü olan Manisa Kırkağaç Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanlığı’nda Uzman Erbaşlar mezuniyet ve yemin törenine katılmak için kilometrelerce illerden gelen anne ve babalar gerekçe göstermeksizin kışlaya alınmadı.
 Çocukları kışlada yemin ederken onlar ise soğuk hava ortamında kışla önünde araçlar içerisinde ve çöp yığınları arasında bekledi.
    
ANNE-BABALARININ DIŞINDA HERKES ORADAYDI 

Yemin eden Uzman Çavuşlarının yakınlarının alınmadığı Kırkağaç Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanlığında yapılan törene Foça Jandarma Komando Eğitim Komutanı Tümgeneral Halil Şen, Manisa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, Kırkağaç Kaymakamı Murat Büyükköse, Kırkağaç Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanı Jandarma Albay Nejdet Özcan, Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz, Başsavcı Müge Bal, şehit aileleri, gaziler ve siyasi parti temsilcileri katılım gösterdi.

Son Dakika! İzmir'de 4.5 büyüklüğünde deprem Son Dakika! İzmir'de 4.5 büyüklüğünde deprem

KIŞLA İÇERİSİ YERİNE ÇÖPLÜĞÜ YALIK GÖRDÜLER

Diğer bir üzüntülü durum ise evlatlarını bekleyen aileler geldikleri araçlarını bırakacak yer bulamazken Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanlığı karşısında ki tarla yoluna dizildiler. Bazı aileler üşüdükleri için araçlarında saatlerce evlatlarını beklediler. Ne var ki bekledikleri yol boyunca her yer çöplükle dolu olması Kırkağaç’ın imajını ve ailelerin aklında kalan Kırkağaç fotoğrafı hiç güzel bir anı olarak kalmamış oldu.

WhatsApp Image 2023-01-16 at 16.56.30

“BİZ EVLATLARIMIZI BU VATAN İÇİN BURAYA GÖNDERMİŞKEN, BU NEYİN TEDBİRİDİR HİÇ ANLAMIŞ DEĞİLİZ.”

Türkiye’nin dört bir yanından evlatları için gelen aileler,
   “Evlatlarımızın yemin törenine hangi gerekçeyle alınmıyoruz anlamış değiliz. Gerekçe ne olursa olsun 1.derece yakın tüm aileler alınması gerekiyordu. Biz evlatlarımızı bu vatan için buraya göndermişken, bu neyin tedbiridir hiç anlamış değiliz. Bugün burada buruk bir sevinç yaşadık.” dediler.

Editör: Vehbi Gönül