Rus araştırma üniversitesi ile proje işbirliği için ilk adımlar atıldı Rus araştırma üniversitesi ile proje işbirliği için ilk adımlar atıldı

Manisa Lisesi, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Akreditasyonu kapsamında “Eğitimde Dijital Dönüşüm-Dıgıtal Transformation İn Education” isimli Erasmus proje kapsamında Avusturya’nın Viyana şehrinde bulunan Bundesgymnasiumund Bundesrealgymnasium 8 Albertgasse ortak okul ve bunun yanında iki farklı okula 5 öğrenci ve 2 öğretmen ile ziyaret edildi. 
Proje kapsamında öğrenciler ve öğretmenler okullarda çeşitli etkinliklere derslere katılmış okulların işleyişi hakkında bilgiler edinmiş eğitimde dijital dönüşümü tecrübe ettiler. 
Ayrıca öğrenciler farklı kültürleri yerinde tanıma fırsatı buldu ve edindikleri bilgi ve tecrübelerini çevrelerine aktarma fırsatı yakaladılar. 
Projeye katılan Okul Müdürü M.Ziya Çiçek ve proje sorumlusu Müdür Yardımcısı Adnan Akgün, “Avrupa’daki örnek uygulamaların okullarımızda uygulanabilirlikleri Eğitimde Dijital dönüşümün nasıl yapılacağı konusunda önemli deneyimler kazandığımızı söyleyebiliriz. Bu projedeki desteklerinden dolayı İl Müdürümüz Sayın Mustafa Dikici ve İl proje koordinatörü Sayın Sinem Erdem e teşekkür ederiz” dediler.