KTO Karatay Üniversitesi, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi aldı KTO Karatay Üniversitesi, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi aldı

Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin koordinatör olduğu “İşsiz Yetişkinlerin Finansal Okuryazarlıktan Girişimciliğe Yolculuğu- TheJourney of Unemployed Adultsfrom Financial Literacyto Enterpreneurship (JAFLE)” isimli Erasmus Plus projesinin 2.uluslararası toplantısı tüm ortakların temsilcilerinin katılımıyla Madrid Valladolid’de gerçekleştirildi.
Projede; işsiz yetişkinlerin işgücü piyasasına erişim olanaklarını artırmak ve istihdamlarını teşvik etmek üzere girişimcilik ve dijital okuryazarlıkla desteklenen yeni bir finansal okuryazarlık eğitim programı oluşturmak amaçlanıyor.
2021 yılında hibe desteği kazanan ve 28 Şubat 2022 tarihinde uygulanmaya başlayan ve2 yıl sürecek olan projede E-School (Yunanistan), Formative Footprint (İspanya), Klaipedos ValstybineKolegijakvk (Litvanya) ve Finansal Okuryazarlık Derneği (FODER) ortak olarak yer alıyor. 
Toplantıya Manisa Celal Bayar Üniversitesi’ni temsilen proje ekibi Prof. Dr. Hatice Yurtsever, Doç. Dr. Pınar Pehlivan ve Dr. Öğretim Üyesi Lale Yakupoğlu katıldı.
Uluslararası toplantıda; daha önce faaliyetleri gerçekleştirilen 1. Sonucun ortak ülkelerin kendi dillerine çevrilmesi ve yayınlanmasına karar verildi. 1. Sonucun yanısıra yaygınlaştırma faaliyetleri konuşuldu. Ardından faaliyetlerine başlanan 2. Sonucun ana konuları gündeme alındı. Bu konuda görev paylaşımı ve sonraki süreçte yapılması gereken iş ve işlemler ile her bir ortağın görevleri tek tek belirlenerek kararlar alındı. Ayrıca Ocak 2023 tarihinde yapılacak LTTA hakkında bilgiler verildi. Toplantı, tüm ortakların gerçekleştirdiği faaliyetleri açıklayan sunumlarıyla tamamlandı. 
Daha önce pek çok online toplantı yapılan projenin ilk yüz yüze uluslararası toplantısı 9-10 Haziran 2022 tarihinde Manisa’da yapılmıştı.