Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Balamir Gündoğdu, çalışmaları yerinde görmek amacıyla deprem bölgesi Defne’ye gittiKOCAELİ (İGFA) -Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, bölgede yapılan çalışmaları denetlemek amacıyla Hatay’ın Defne ilçesine gitti.

Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık ve bölgede görev yapan Büyükşehir personeli tarafından karşılanan Genel Sekreter Gündoğdu, Kocaeli Büyükşehir Hastanesi, çadır kent, konteyner kent, lojistik merkezi ve Antikkapı mutfağında incelemelerde bulundu. Genel Sekreter Gündoğdu, ilk andan itibaren Büyükşehir’in çadır kentinde yaşayan depremzedelerle samimi bir diyalog kurdu. Kocaeli Büyükşehir olarak deprem bölgesine seferber olduklarını aktaran Genel Sekreter Gündoğdu, ‘’Hatay Defne ile Kocaeli arasında bin kilometrelik gönül köprüsü kurduk’’ dedi.

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR SEFERBER OLDU

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerden en çok etkilenen yerlerden biri olan Hatay‘ın Defne ilçesi Kocaeli Büyükşehir’in çalışmalarıyla yaralarını sarıyor. Depremin ilk gününden itibaren adeta Hatay’a çıkarma yapan Kocaeli Büyükşehir, burada yaptığı çalışmalarla depremzedelerin de takdirini görüyor. Defne’de ilk olarak afet çadırı kuran, yemek dağıtımına başlayan ve lojistik merkezini hayata geçiren Kocaeli Büyükşehir, ardından ilçede sağlık, ilaçlama, enkaz kaldırma gibi çalışmaları da koordine etmeye başladı. Defne’de tespit edilen alanlarda bin çadır kapasiteli çadır kent kuran, 54 yataklı bir hastaneyi 20 gün içinde tamamlayan ve halen konteyner kentin kurulumuna devam eden Kocaeli Büyükşehir, ayrıca Antikkapı’nın hizmet verdiği bir kalıcı mutfak ile bölgeye hizmet eden bir lojistik merkezini de hayata geçirdi.

Meteorolojiden uyarı! Toz taşınımına dikkat... Meteorolojiden uyarı! Toz taşınımına dikkat...

‘’TÜM İMKANLARIMIZLA BURADAYIZ’’

Çalışmaları yerinde görmek amacıyla Defne’ye giden Genel Sekreter Gündoğdu, hastane, çadır kent, lojistik merkezi ve kalıcı mutfakta incelemelerde bulundu. İlk andan itibaren bölgedeki depremzedelerle de yakın bir diyalog kuran Genel Sekreter Gündoğdu, ‘’Hatay Defne’de yaşayan hemşerilerimiz artık bizim bir kardeşimiz. Kocaeli ile Defne arasında bin kilometrelik bir gönül köprüsü kurduk. Bu dostluğumuz, bu kardeşliğimiz devam edecek. Kocaeli Büyükşehir olarak Hatay Defne için adeta seferber olduk. Tüm imkanlarımızla bu bölgedeyiz. Personelimiz burada çok önemli çalışmalar yaptılar. Her şeyden önemlisi de Hatay ve Defne’de yaşayanların gönlüne girdiler’’ ifadesini kullandı.

Kaynak: igf