Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen büyük depremin 4. gününde, Türk Kızılay’ın AHBAP Derneği’ne 46 milyon TL’ye çadır sattığı ortaya çıktı.

İYİ Parti Manisa Milletvekili aday adayı Hasan Eryılmaz, Kızılay yöneticilerine sert tepki gösterdi.

Manisa Belediyespor’un başına Emre Hasgör geçiyor Manisa Belediyespor’un başına Emre Hasgör geçiyor

“TÜRK KIZILAY’IN İÇİNİ BOŞALTTILAR”

Eryılmaz, “Mevcut iktidarın nefret kustuğu eski Türkiye’de Kızılay, Türk milletinin tamamının amasız, fakatsız destek verdiği bir hayır kurumuydu. Her afette vatandaşın yanında olur, sorunları çözerdi. Vatandaşlarımız akıllarında soru işareti kalmadan az çok demeden Kızılay’a bağış yapardı. AK Parti iktidarı, yarattığı yeni Türkiye’de her kurumun olduğu gibi Türk Kızılay’ın da içini boşalttı. Kızılay’ı bir hayır kurumundan çıkarıp şirketleştirdi. Gözünü para hırsı bürümüş beceriksizler, Türk Kızılay’ı rant kapısına çevirdi” dedi.

“ŞEYTANA PABUCUNU TERS GİYDİRECEK BİR PLAN!”

İYİ Partili Hasan Eryılmaz son olarak şu ifadeleri kullandı, “Gazeteci Murat Ağırel, depremin 4. gününde Türk Kızılay’ın AHBAP Derneği’ne parayla çadır sattığını ortaya çıkardı. Yüz binlerce vatandaşımız soğuktan donma tehlikesi geçirirken 4 gün boyunca ellerindeki çadırları bölgeye ulaştırmadılar. Utanmaz, arlanmaz Kızılay Başkanı çıkıp, ‘İştirak şirketine ödeme yapıldı, o parayla yeni çadırlar için hammadde aldık’ diyor. Kamudan, hayırseverlerden milyonlarca lira para topladınız. Depremzedelerimiz soğuktan sokak ortasında ateş yakarak ısınmaya çalışırken nasıl olur da elinizdeki çadırları parayla satarsınız? Şeytana pabucunu ters giydirecek bir plan organize etmişler. Türk Kızılay gibi şerefli bir kurumun bu ahlaksız yöneticileri, az biraz şerefleri ve onurları varsa 1 dakika bile beklemeden işgal ettikleri o koltukları terk etmelidir. Vatandaşından çadır saklayan Türk Kızılay yöneticileri hakkında bir an önce soruşturma başlatılmalıdır. Bu kepazeliğin, bu ahlaksızlığın hesabı sorulmalı”

Editör: Vehbi Gönül