Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen ve 40 binin üzerinde vatandaşın hayatını kaybettiği depremin ardından Türkiye genelinde üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesi kararına tepki yağıyor. 

İYİ Parti Manisa Milletvekili aday adayı Hasan Eryılmaz da, karar tepki gösteren isimlerden oldu. 

Başkan Arı Lale sanayide Başkan Arı Lale sanayide

“DEPREMDEN EN ÇOK ETKİLENEN İLLER GÜNLERCE YALNIZ BIRAKILDI”

İYİ Partili Eryılmaz, “Türkiye çok büyük bir felaketin içerisinden geçiyor. İmar afları, binalara çıkılan kaçak katlar, deprem yönetmeliğine uygun olmayan yapılar ve liyakatsizlik nedeniyle on binlerce vatandaşımız enkaz altında hayatını kaybetti. Ne yazık ki enkazlardan hala vatandaşlarımızın cansız bedenleri çıkarılıyor. İktidar, depremden büyük ölçüde etkilenen Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş illerini günlerce yalnız bıraktı. Gerekli yardımlar zamanında ulaştırılmadı. Enkaz altında kalanlar için arama kurtarma, hayatta kalan depremzedeler için ise barınma ve temel ihtiyaçların karşılanması amacıyla yürütülen çalışmalar çok geç kaldı. Afet bölgesinde büyük bir plansızlık hakimdi” dedi.

“ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE DOKUNMADAN DEPREMZEDELERİMİZİN BARINMASI SAĞLANABİLİRDİ”

İYİ Parti Manisa Milletvekili aday adayı Hasan Eryılmaz son olarak şu ifadeleri kullandı, “Türkiye bir deprem ülkesi. Jeologlar, inşaat mühendisleri ve mimarlar televizyon ekranlarında her zaman uyarı yapıyor. ‘Türkiye’nin her yerinde deprem olabilir ve bir gecede yine aynı acıları yaşayabiliriz’ diyorlar. Bugün görüyoruz ki 1999 yılında yaşadığımız Marmara depreminin ardından Türkiye’de ne yapı stokları denetlenmiş, ne de doğru biz kriz yönetim planı oluşturulmuş. 10 ilimizde felakete neden olan deprem nedeniyle binlerce depremzedemiz farklı illere göç etti. Depremzedelerimizin barınma ihtiyacı oteller ve devletimizin öğretmenevi ve polisevleri gibi konuk evlerinde karşılabilirdi ancak iktidar KYK yurtlarını boşaltıp üniversiteleri uzaktan eğitime yönlendirdi. Manisa Celal Bayar Üniversitesi’ne şehir dışından gelen öğrencilerimiz arayıp, ‘memleketimize dönecek otobüs parasını bile bulamıyoruz, nereye gidelim, sokakta kaldık’ diyorlar. Üniversitedeki çocukları için ev tutmuş, kirasını ödemiş aileler var. Yüzbinlerce öğrenciyi bir kararla belirsizliğe mahkum ettiler. Bu yanlıştan bir an önce dönülmeli ve doğru bir afet yönetim planıyla hem depremzedelerimizin, hem de üniversiteli gençlerimizin mağduriyeti giderilmelidir”

Editör: Vehbi Gönül