Başkan Eryılmaz, “Seçimlere kısa bir süre basının sesini kısıp sansür uygulayarak halkın gerçekleri duymamasını sağlamak istiyorlar” dedi.

TBMM’de Dezenformasyonla Mücadele Yasası görüşülmeye devam ediliyor. Toplumun birçok kesimi tarafından tepkiyle karşılanan dezenformasyon yasasına ilişkin İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz da değerlendirmelerde bulundu.

Arınç, “Manisa’da yanlış strateji uygulandı” Arınç, “Manisa’da yanlış strateji uygulandı”

“KORKUNÇ BİR TEKLİF”

Başkan Eryılmaz, “Sözde dezenformasyon yasasında, iktidarın beğenmediği her şey suç teşkil ediyor. 40 maddelik bu teklif yürürlüğe girdiğinde gazeteciler kulis bilgilerini bile yazamayacak duruma gelecek. Halkın haber alma özgürlüğü tamamen engellenecek. İktidarın gözündeki ‘makbul olmayan’ gazeteciler, uydurma suçlarla yargılanacak. Gazeteciler ve tüm kamuoyu için korkunç bir yasa teklifi yürürlüğe girmek üzere”

“HALKI GERÇEKLERDEN KOPARMAK İSTİYORLAR”

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz son olarak şu ifadeleri kullandı, “Seçime kısa bir süre kala gazetecilerin ve basın kuruluşlarının üzerinde baskı kurarak halkın gerçeklerden kopuk yaşamasını sağlamak istiyorlar. Gerçekleri yazan, söyleyen gazetecileri iş kaygısı ve hapis cezalarıyla korkutmaya çalışıyorlar. Susturma, korkutma ve sansür yasasına hayır diyoruz. Basın hürdür, sansür edilemez!”

Editör: Vehbi Gönül