Vegazete'den Tunay Aktaş'ın haberine göre;

AK Parti İlçe Kurucuları’ndan Şeref Özengi’nin de yer aldığı klipte yaşanan olumsuzlukları dile getirmek istediğini belirten İmam Fatih Ardıç, “Türkiye’de yaşanan adaletsizlik, hukuksuzluk, ekonomiden kaynaklı geçim sıkıntısı başta olmak üzere yaşanan olumsuzluklara bir din görevlisi olarak sessiz kalamazdım Ben de yaşanan olumsuzlukları dile getirmek amacıyla ‘Caiz mi Hocam?’ isimli şarkıyı yazarak klip çektim. Türkiye’de refah seviyesi iyi olanlar geçim derdi içinde olanların halinden anlamıyor. Kırkağaç gibi küçük bir ilçede bile ne esnafımız kazanabiliyor, ne asgari ücretlimiz geçinebiliyor. Kimileri lüks sofralar kurarken, evine ekmek götüremeyen bir babanın derdini bilmiyor. Çektiğim klipte de bunu gündeme taşımak istedim. Başta Diyanet İşleri Başkanlığı olmak üzere, din görevlilerinin ve toplumun kanaat önderlerinin dikkatini çekmek istedim. ‘Caiz mi Hocam?’ diyerek sessiz kalmamalarını istedim”

MAAŞINI DÜŞÜREREK SÜRDÜLER

15 sene imamlık ve 1 sene manevi danışmanlık yaptım. Rakçı imamı memur olarak sürmüşlerdi. Bana tenzili rütbe yaptılar. Maaşımı ve konumu düşürerek sürdüler. Bu kararın emsali yok. Emeklilik hakkımı düşürmüşler. Ellerinden geleni yapmışlar. Görevden atma hariç herşeyi yapmışlar. Görevimi aksatacak bir şey yapmadım. Yazın bana 6 tane konser teklifi geldi kaç para istiyorsan verelim dediler kabul etmedim. Konsere çıkarsam imamlıktan istifa etmem lazım dedim.

Manisa’da salkım güvesiyle ilaçsız mücadele Manisa’da salkım güvesiyle ilaçsız mücadele

‘RAPOR AL KARDEŞİM’

250 bin lira borçlandım. Buradaki sponsorluklarıma engel oldular. 6 ay süresiz izne ayrıldım. Bu eserlerimi o süreçte yaptım. Bana imamlardan akıl verenler oldu. ‘Rapor al kardeşim, öyle yap müziğini. Maaşını da alırsın’ dediler. Dolar, borç aldığımda 6,5 liraydı. Eşimden dostumdan aldım. Türk parası olarak vermek istediler kabul etmedim değer kaybediyor diye. Vicdanım el vermedi.

GENÇLERİN SATANİST OLMADIĞINA DUA EDİN

Siyasi amaç gütmeden bunlar yanlış demelerini istiyorum. Her şeyi alkışlıyorlar, her şeye sırıtıyorlar. Ondan sonra gençler neden deist oldu. Satanist olmadığına dua et. Bizim yüzümüzden oluyor. Hacıların hocaların yüzünden oluyor. Tamam bu mazeret değil belki ama sonuçta etken. Arapçada bir kaide vardır, sebep olan yapan gibidir.

HALKTAN BİR KİŞİ ŞİKAYET ETMEDİ

Müftü bana imam türkü söyler mi. Kuran’da yok hadiste yok diyor. Halktan bir kişi şikayet etmemiş beni, tamamen siyasetçiler. Tarikatçisi cemaatçisi kimse şikayet etmemiş. Çünkü burada halk da beni seviyordu. Görevimi de ihmal etmiyordum.

MÜZİK ÇOCUKLUK HAYALİMDİ

Derdim de şöhret değil. Bu benim çocukluk tutkumdu. Ailem engel oluyordu, şimdi izin verdiler. Ama tabi anlamıyor bazıları, yada işine gelmiyor.

ECDAT İLK BİZ HOCALARI ASARDI

Yürütmeyi durdurma davası açtım. Doğruları söylediğim için beni sürenler yolsuzluk yapanları adete ödüllendiriyor. Kul hakkı yiyen insanları niye alkışlayacağım. Niye bunlara tepkisiz kalacağım. Sedat Peker belgeli video yayınlıyor, bir tane soruşturma yok. Kim garibanın hakkını yiyorsa cezalandırılmalı, bu ben olsam dahi. Hani diyorlar ya Osmanlı. Ecdat dirilse ilk bizi asar. Ne kadar hoca varsa getirin der. Bu kadar haksızlık hukuksuzluk ayyuka çıkmış bir tane gık diyen yok hocalarda”

İLHAM OLDULAR 3 ŞARKI DAHA

Bu süreçten aldığı ilhamla 3 eser daha bestelediği söyleyen Ardıç, onları da ilerleyen günlerde yayınlayacağını belirtti.

Caiz mi hocam? şarkısının sözleri:
Esnaf bittik diyor
Gülmüyor emekçimiz
Hayalleri çalınmış, ne olacak gencimiz
Devletin malı deniz
Yemeyen sanki keriz
Tüyü bitmedik yetimin hakkı var oysa deniz Caiz mi hocam, caiz mi hocam?
Caiz mi hocam, caiz mi hocam?
Helal mi hocam, doğru mu hocam?
Söyle be hocam, caiz mi hocam? Haram, helal diyorlar
Her haltı da yiyorlar
Garibanı ezip de, zevk sefa sürüyorlar
Rüşveti görüyorlar, gene de susuyorlar
Adalet yok, ahret yok
Hiç bir şey demiyorlar Caiz mi hocam, caiz mi hocam?
Caiz mi hocam, caiz mi hocam?
Helal mi hocam, doğru mu hocam?
Söyle be hocam, caiz mi hocam? [Uzmanlar uyardı! İki ilde mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın] Uzmanlar uyardı! İki ilde mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın Dinimiz sevgi dini
Dinimiz barış dini
Halkı ayrıştırır mı bu dini bilen biri?
Bu vatanın delisi hem de serdengeçtisi
Haksızlığa susar mı bu dinin görevlisi? Hakikat delikanlı adamın zoruna gitmez
Yarası olan gocunsun

Editör: Vehbi Gönül