İstanbul'da İmamoğlu çifti İSMEK kursiyerleriyle buluştu İstanbul'da İmamoğlu çifti İSMEK kursiyerleriyle buluştu

Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Hocalı Şehitlerini andı. Dernek binasında fotoğraf sergisinin açılışı yanı sıra, Araştırmacı Yazar Odər Qutluər’in konuşmacı olarak katıldığı program düzenlendi.MANİSA (İGFA) - Fotoğraf sergisine birçok STK ve gençler yoğun ilgi gösterdi. Diaspora tarafından gönderilen belge ve gösterimler konuklar ile paylaşıldı.

Program sonunda OdərQutluər’e Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Taner Çetin tarafından katkılarından dolayı  plaket takdim edilirken Hocalıya Adalet talebi tekrar edildi.

Katılımcılara, Haydar Aliyev Fondu tarafından hazırlanmış Hocalı Soykırımı hakkında broşürler, belgeler ve "Sonsuz Dehliz" Filminin CD ‘leri  takdim edildi.

Araştırmacı Yazar OdərQutluər yaptığı açıklamada, “Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneğinde 26 şubat 1992’de Ermeniler tarafından Türklere yapılan soykırımı andık. 1992 yılında bu soykırımın arka planından bahsettik. Hocalıdaki Türk soykırımı derneklerimiz sivil toplum örgütlerimiz tarafından ne kadar çok anılırsa Dünya  kamu oyunundan bütün Türk Devletlerine özelikle Türkiye Azerbaycan Devletlerinin  haklı duruşu bir o kadar güçlenecektir” dedi.

Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Taner Çetin  ise “20 yıllık bir derneğiz. Özellikle Azerbaycan ile Türkiye arasındaki köprüleri güçlendirmek adına programlar gerçekleştiriyoruz. Bu yıl  acımız çok büyük. Bu yıl 6 şubatta depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımızı burada andık.  Mekanları cennet olsun.  26 şubatta Hocalıda Türk soykırımına uğrayanları burada andık. OdərQutluər hocamıza ve  misafirlerimize  teşekkür ediyoruz”  dedi.

Kaynak: igf