10 ili etkileyen Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin ardından İYİ Parti Manisa Milletvekili aday adayı Hasan Eryılmaz deprem bölgesine gitti. 

Eryılmaz, diğer gönüllülerle birlikte Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde bir aşevi kurdu, ayrıca Veteriner Hekim kimliğiyle büyükbaş, küçükbaş ve pet hayvanlarının sağlık durumunu takip etti.

“SAHADA BÜYÜK BİR KOORDİNASYON AÇIĞI VAR”

Bursa'da AK Partili belediye başkanlarından Başkan Bozbey'e toplu ziyaret Bursa'da AK Partili belediye başkanlarından Başkan Bozbey'e toplu ziyaret

İYİ Partili Eryılmaz, deprem bölgesinde yaşananları anlattı. Eryılmaz, “Türkiye için çok büyük bir yıkım, çok büyük bir acı yaşıyoruz. Deprem bölgesine gittiğimiz andan itibaren Türkiye’nin her ilinden gelen gönüllü ekipleri gördük. Hükümetin içini boşalttığı Kızılay, AFAD gibi devlet kurumları afet yönetiminde çok yetersiz kaldı. Hala arama kurtarma çalışması başlamayan enkazlar, gidilemeyen köyler, çadır bulamayan depremzedeler var. Tüm Türkiye’den yardım yığıyor ancak bu yardımları koordine edecek devlet kurumlarının temsilcileri yok, yetersiz durumda. Tüm bu koordinasyonsuzluk nedeniyle depremzedeler için bir büyük risk daha oluştu” dedi.

“HİJYEN KOŞULLARI KORKUNÇ DURUMDA”

İYİ Parti Manisa Milletvekili aday adayı Hasan Eryılmaz son olarak şu ifadeleri kullandı, “Hatay, Adıyaman, Gaziantep, Kahramanmaraş, Osmaniye, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adana, Kilis ve Malatya depremden etkilenen bölgelerimiz. Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Doktorlar, bu 3 il için çok ciddi salgın hastalık riski uyarıları veriyor. Şehirlerde çöp toplanamadığı için tüm atıklar sokaklarda. Hala daha arama kurtarma çalışmaları tamamlanmayan enkazlar var, bu nedenle enkazdaki cansız bedenler bulunup defnedilemiyor. Cansız bedenlerin uzun süre dışarıda kalıyor olması hijyen koşullarını tehdit ediyor. Tuvalet çok büyük bir sorun, deprem bölgesinde tuvalet yok. Vatandaşlarımız ihtiyaçlarını dışarıda gidermek zorunda kalıyor. Tüm bunlar bir araya gelince salgın hastalıklara davetiye çıkıyor. Hükümeti buradan bir kez daha uyarıyoruz, deprem bölgesindeki hijyen koşulları 1 dakika bile beklemeden iyileştirilmeli. Çok acil olarak deprem bölgesine sahra tuvaletleri oluşturulmalı. Arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları bir an önce hızlandırılmalı ve depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız defnedilmeli. Bunları yapamazsak bölgede depremin hemen ardından bir de salgın hastalık felaketi yaşayabiliriz. Yetkilileri göreve çağırıyoruz”

Editör: Vehbi Gönül