Son Dakika! Ticaret Bakanlığı tavuk ihracatını yasakladı Son Dakika! Ticaret Bakanlığı tavuk ihracatını yasakladı

CHP’nin yapılan imar planı değişikliğinin iptali için Bölge İdare Mahkemesi’ne açtığı dava devam ederken, geçtiğimiz Ekim ayı meclis toplantısında konu tekrar MHP’li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün tarafından tekrar gündeme gelinmiş ve konuyla ilgili sunulan gündem maddesi ilgili komisyonda görüşüldükten sonra mahkeme kararının beklenmesi meclis üyelerinin oy birliğiyle karar verilmişti. 
CHP Manisa İl başkanlığında düzenlenen basın toplantısında Cengiz Ergün’ü kızına ait olan alanın imar değişikliğiyle ilgili yeni bir iddia daha gündeme geldi. Toplantıda ayrıca Büyükşehir’in ekim ayı meclis toplantısında yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalara da yer verildi. CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban’ın başkanlığında gerçekleştirilen basın toplantısına CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av.Yalçın Arcak, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal, CHP Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri Yenal Yıldırı, Bülent Mersinli’li ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. 
CHP’li BALABAN’DAN ERGÜN’ÜN KIZINA AİT ARSAYLA İLGİLİ YENİ İDDİA
CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban toplantıda yaptığı açıklamada, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün kızı Merve Ergün’e ait eko turizm alanına çevrilmiş arsa ile ilgili yeni bir iddiayı gündeme getirdi. 
CHP’li Balaban, Merve Ergün’e ait arsanın satışı gerçekleştirilmeden önceki sahiplerinin alanda imar izni olup olmayacağına yönelik başvurduğu özel bir Lisanslı Kadastro Bürosundan(LİKAB) olumsuz cevap aldığını, ancak arsanın Merve Ergün’e satılmasının ardından başvuran LİKAB’tan olumlu cevap alındığını iddia etti. 
CHP İl Başkanı Balaban konuyla ilgili iddiasını şu cümlelerle dile getirdi: “Sayın Cengiz Ergün Karakoca’dan başladı ve Uncubozköy’de kişiye özel imarlarına devam ediyor. Karakoca’da bir hukuk kılıfı uydurmak istiyor. Ama yeni edindiğimiz bilgiyle bunun yanlış olduğunu bir kez daha gördük. Ergün’ün kızı Merve Ergün’ün Karakoca’da imar değişikliği yapılarak eko turizm yapılan arazisini satmadan önce o arazi sahipleri LİKAB dediğimiz Lisanslı Kadastro Bürosu’na gidiyor ve burada imar olunup-olamayacağını, imara uygun olup-olmadığını soruyor. LİKAB ise burada yol olmadığı için kesinlikle alana imar verilmesinin mümkün olmadığını söylüyor. O nedenle daha önceki mülkiyet sahipleri bu araziyi satıyorlar. Arazi satıldıktan sonra başka bir lisanslı bir kadastro bürosundan usulsüz bir şekilde ‘Bu alanda yol vardır’ yazısı verilip sonra alan imara götürülüyor. Ergün’e soruyoruz bu lisanslı kadastro bürosu kimdir? Kime aittir? Yapılan bu işlem doğrumudur? Bunun açıklamasını bekliyoruz. Yani daha önceden sıradan bir vatandaş o alana imar almak istiyor ve sonra reddediliyor. Arsanın satışı yapıldıktan sonra ise kılıfına uydurularak, hukuksuz bir şekilde başka bir lisans bürosundan ‘Yol vardır’ yazısı alınarak imar planı değişikliği yapılıyor. Bu iddialara ne söyleyecekler. Ayrıca o alanda yol yokken Büyükşehir’in imkanlarıyla orada yol yapılması ne kadar hukuki ve etiktir. Burada tam bir çiftte standart vardır.”
CHP’li Balaban konuyla ilgili ayrıca, partisini asla imara karşı olmadığını, sadece kişiye yapılan ve rant sağlayan imar düzenlemelerine karşı olduklarını dile getirdi. 

 “BİZİM ÜZERİMİZDEN PRİM YAPMAYA ÇALIŞIYOR”
Toplantıda söz alan CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av.Yalçın Arcak ise Büyükşehir Belediyesi’nin son Ekim meclis toplantısında yaşanan gelişmeler hakkında açıklamada bulundu. 
CHP Yunusemre İlçe Başkanı Arcak açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “CHP Yaptığı etkin muhalefet ve vatandaşın hakkını savunması sebebiyle birilerini kudurtmuş durumdayız. Bunu Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Ekim meclis toplantısında net bir şekilde gördük. Manisa’nın diktatörü  mecliste suratı kızarmış bir şekilde hakaretlerine bir yenileri daha ekleyerek belediye meclis üyelerimize ve belediye başkanlarımıza ağızlara alınmayacak sözler söyledi. Cengiz Ergün istiyor ki biz ona muhalefet etmeyelim, tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunmayalım istiyor. Cengiz Ergün Manisa’nın ağası olacak bizde onun marabaları olacağız. Böyle bir dünya yok. Ergün artık yönetemeyişinin ve son yıllarda halktan aldığı tepkilerin suçunu bizim üzerimize atıyor. Bizim üzerimizden prim yapmaya çalışıyor. Ekim ayı meclis toplantısında söz isteyen meclis üyemiz Bülent Mersinli’yi özel güvenlik güçleriyle salondan dışarı çıkarmaya çalıştı. Aynı sırada yaşanan olayları sosyal medya üzerinden yapılan canlı yayının altına Ergün’ün kızı Merve Ergün yorum yaparak ‘Çok sıkıldık’ diyor. Sayın Merve Ergün sıkıldıysanız kendinize başka bir meşgale bulun. Canın sıkıldıysa kendinizi hayır işlerine adayın. Bizim belediye meclis üyelerimiz ile belediye başkanlarımıza karışmayın. Biz vatandaşın hakkını savunuyoruz. İstediğiniz kadar bu durumdan sıkılabilirsiniz. Sizlerin canınızı sıkmak bizim için onur verici bir durumdur.”
“ARTIN KENDİNE GELİP, RANT BEKLENTİSİ OLMADAN HİZMET ETSİN”
CHP’li Arcak açıklamasını son kısmında MHP’li Cengiz Ergün’e çağrıda bulunarak sözlerine şu ifadelerle sonlandırdı: “Cengiz Ergün kendine özel imarlar veriyor. Kendi yerine 15 kat imar veriyor. Siyasi ahlaka ve etiğe uymayan şeyler yapıyor. Kızına Karakoca’daki arsasına kişiye özel imarla eko turizm alanına çeviriyor. Bunlarda bir şey yok ama CHP vatandaşın hakkını savunduğunda sıkıntı yaşanıyor. Böyle bir dünya yok. Ergün şunu unutmasın ki kendi çalıştığı mesai arkadaşlarının ahını alan bir insan. Çalışma arkadaşları her gün arkasından beddua ediyor. Çünkü büyükşehir belediyesini bir belediye gibi değil, bir aile şirketi gibi yönetiyor. Tüm çalışanlarınıza mobing ve baskı yapıyorsunuz. Sayın Ergün, sen son nefesini verdiğinde görevini iyi yaptığının huzuru içinde olacak mısın? Bu siyaseti ve bu hizmeti halkımız için yaptık diyebilecek misin? Hiçbir şekilde ailemizin çıkarını halkımızın çıkarı önünde tutmadım diyebilecek misin? Kul hakkı, kamu hakkı yiyorsunuz. Bugün yine Ergün’ü yine uyarıyoruz. Artık kendine gelip, Manisa’ya rant beklentisi olmadan hizmet etsin.”
 “HARAPTAR KÖYÜ DEĞİL, SİZDE BURANIN AĞASI DEĞİLSİNİZ”
CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca açıklamasında ise Türk sinemasının önemli filmlerinden olan Züğürt Ağa filimden örnekleme yaparak şöyle konuştu: “Ekim ayı meclis toplantısında yaşanan olaylardan dolayı gerçekten bir vatandaş olarak utandım. Çünkü Türkiye’nin 12.’nci büyükşehir belediyesi olarak böyle bir olayın yaşanması utan verici bir durumdur. Cengiz Ergün’e sesleniyoruz: Burası Züğürt Ağa filmindeki Haraptar köyü değil, sizde buranın ağası değilsiniz. Aylardır yaşanan bu çekişmenin sebebi çok basit. Yıllardır Manisa’nın özlemle beklediği bir imar planı hayata geçirilmeyi bekleniyor. Bununla ilgili planlar hazırladı. Belediye meclis üyelerimiz ise gerek 1/5000’lik gerek 1/1000’lik planları tek tek incelenmesi imkansız olduğu için Manisa’nın acil ihtiyacı var düşüncesiyle onay vermiştir. Sonra 1/1000’lik planlar incelenmeye başladığında planlarda bir değişiklik olduğu ortayı çıktı. Bu değişikliklerde sayın Ergün’ün Uncubozköy mahallesindeki arsalarına 15 kat imar iznini verildiği ortaya çıktı. Duruma böyle baktığımız da sayın Cengiz Ergün annesinin şanslı çocuğu. Sanırım kendisi Kadir Gecesi’nde doğmuş. Yaşanan bu durumu bizim belediye meclis üyelerimiz açığa çıkardığı vakit bu sefer Ergün başlıyor CHP’ye yüklenmeye. Sonra Ergün ‘Gelin bu planı iptal edelim’ diyor. Çünkü iş açığa çıkmışta ondan. Büyükşehir belediye başkanlığı koltuğuna oturmuş bir insanı böyle basit taktikler yakışmaz. Ergün’ün yapması gereken yapılan hatadan geri dönmektir. Bizim Ergün’ün şahsına bir şey söylemek bize yakışmak. Ancak yapılan uygulama adil ve haklı uygulama değildir. Unutmasın ki hatadan dönmek erdemdir. Biz asla haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytanlar değiliz.  Ergün’ün bir an önce yaptığı hatadan geri dönmesini ve belediye meclis üyelerimizden özür dilemesini talep ediyoruz.”
 “ERGÜN İSMİNİ DUYANCA RANT AKLIMA GELİYOR”
Toplantıda söz alan ve Manisa Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısının ikinci oturumunda Cengiz Ergün’e talimatlarıyla özel güvenlik görevlileri tarafından zorla salondan dışarıya çıkarılmaya çalışılan CHP Büyükşehir belediye Meclis üyesi Bülent Mersinli ise şöyle konuştu: “Ben artık Cengiz Ergün ismi gelince aklıma tek gelen şey rant ve sağlıklı düşünemeyen bir insan olacaktır. Artık mecliste yaptığı hoş olmayan hareketler sağlık bir ruh haliyle yapılacak hareketler değildir. Ekim ayı meclis toplantısın da ruh halinin iyi olmadığına inanıyorum. Ergün artık Manisa’ya yakışmıyor.”
CHP Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Yenal Yıldırım açıklamasında ise, “Sayın Cengiz Ergün, aynı meclis toplantısında Şehzadeler ilçesiyle ilgili kabul edilen imar planlarını da gündeme getirdi. ‘Şehzadeleri kabul ettiniz de neden benimkilerde sorun çıkarıyorsunuz’ diye söz söyledi. Şehzadeler ilçesinde kalan imar planları Kazımkarabekir, Kuşlubahçe mahalleleri sadece bir yolla bölünmüş, yolun bir tarafı beş kat imarlı, bir tarafı ise maydanoz bahçeleri olan yerler. Tarla vasfında olan yerler. Buraların yüzde 45’i kesilerek imar parseline dönüştürülen yerler. Bu bölgelerde haklı olarak bir kazan artışı var. Ama 89 yılından beri bekleyen insanların tarlalarıydı buraları. Bunu Şehzadeler ilçesi olarak kabul ettik. Ancak buradaki insanlar ne parsel birleştirdi, nede arsasını bir başka alana taşıdı. Biz orada yaşayan insanların mağduriyetinin kaldırılmasında oy kullandık. Ama bunu mecliste anlatmak istediğimde Ergün ‘Orada da bir rant olmadı mı?’ diye bize serzenişte bulundu. Yani kendisi rantı o kadar benimsemiş ki bir yerde alışveriş yaparken artık ‘Bana bir rant ver’ diyecek hale gelmiş.” İfadelerine yer verdi.

Editör: Vehbi Gönül