CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban’ın başkanlığında gerçekleştirilen basın toplantısına CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av.Yalçın Arcak, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal, CHP Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri Yenal Yıldırı, Bülent Mersinli’li ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. 

Balaban TOKİ mağdurlarıyla bir araya geldi Balaban TOKİ mağdurlarıyla bir araya geldi

CHP Manisa İl Başkanı Balaban açıklamasında 23 Ekim Pazar MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Manisa’da gerçekleştirileceği miting ile ilgili iddiayı da gündeme taşıdı. 
CHP’li Balaban, MHP Lideri Bahçeli’nin Manisa’daki mitingine büyükşehir belediyesinden zorla insanların götürüleceğini iddia ederek şöyle konuştu: “23 Ekim’de MHP lideri Devlet bahçeli Manisa’ya gelecek. Ancak şimdiden büyükşehir belediyesinde Devlet Bahçeli’nin mitingi için büyükşehir yetkililerine, memurlarına, işçilerine katılması için baskılar başlamış durumda. Bize gelen bilgilere göre miting günü bunun için yoklama alacağını iddia ediliyor. İnsanları zorla bu mitinge götürmeye çalışıyorlar. Hiçbir zaman zorla güzellik olmaz. Dayatma ve baskı ile siyaset olmaz. Sonuna kadar bununda karşısındayız. Büyükşehir belediye Başkanı Ergün’ü ve yetkilileri uyarıyoruz. Zorla miting alanına insanları götürmek ne hukuki ne de insanidir.”
Açıklamasında son olarak MHP İl Başkanı Murat Öner’in CHP’ye yönelik eleştirilerine de cevap vererek sözlerini şöyle sonlandırdı: “MHP İl başkanı Murat Öner’e de bir çift sözümüz var. Lütfen sadece HDP üzerinden siyaset yapmasın. Bu konuyla halkın karşısına çıkmasın. Bu ülkede yağmalanan topraklar, bozuk düzen, işsizlik, yatağa aç giren çocuklar var. Bunlarla ilgile de başkandan bir iki cümle duyalım. Tutturmuş bir HDP siyaseti, vatan millet Sakarya edebiyatı. Bunlar insanların karınlarını doyurmuyor ve geleceğe umutla bakmasını sağlamıyor. MHP’li Öner ve partisi bu bozuk düzeni savunuyorlar. Bizde tam tersi bu bozuk düzene karşıyız ve son vereceğiz.”

Editör: Vehbi Gönül