Manisa’da yapılan anketlerde kötü sonuçlar çıkan İYİ Parti’de, seçmenin Ferdi Zeyrek’e  yönelmeye başlamasıyla birlikte İl Başkanı Ali Zafer İksir seçmeni tutabilmek için açıklama yapmak zorunda kaldı.

Manisa’da hergün bir istifa dalgası yaşayan İYİ Parti seçimlere günler kala seçmenin de Ferdi Zeyrek’e yönelmesiyle birlikte basın açıklaması yaparak “Bunlar algı operasyonu büyüyerek yolumuza devam ediyoruz” açıklaması yaptı.

Manisa'da üreticilere fide desteği devam ediyor Manisa'da üreticilere fide desteği devam ediyor


İYİ Parti’nin CHP ile ittifakta bulunmayacakları açılamasından sonra Manisa’da 15 İlçe Başkanı görevinden istifa etmiş, 2019 seçimlerinde aday gösterilen Büyükşehir adayı Orkun Şıktaşlı,  Yunusemre adayı Kürşad Mithat Özkan, Şehzadeler adayı İsa Özdemir, Köprübaşı Belediye Başkan Adayı Fatih Taşlı , Şehzadeler Belediye Meclis üyelerinden 10 üyenin 7’si istifa etmişlerdi.

En son olarak Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Ömer Geriter sosyal medya hesabından Ferdi Zeyrek bu seçimi kazanmalı diyerek istifa etmişti.

 
İstifalarla sarsılan Manisa İYİ Parti’de yönetim kurmakta da zor günler geçiren İl Başkanı Ali Zafer İksir, 30’uncu sıradaki yedek üye yönetime girdi.

1 yıllık İl Başkanlığı döneminde en yakın kurmayları da Ferdi Zeyrek’e destek için İYİ Parti’den istifa ederken Parti’den de üye istifaları rekor sayıya ulaştı.

Cengiz Ergün, İYİ Partili seçmenin CHP’li Ferdi Zeyrek’e yönelmesinden rahatsızlık duyarken Cengiz Ergün ile yakın ilişkiler içersinde olduğu İYİ Parti içersinde konuşulan Ali Zafer İksir’in son açıklaması İYİ Parti tabanında rahatsızlığa yol açtı.

Ali Zafer İksir aynı zamanda Cengiz Ergün’ün kurmuş olduğu MHP Manisa  İl yönetiminde yine Cengiz Ergün’ün kurduğu Manisa FK’da yöneticilik yapmıştı.

Ali Zafer İksir’in İl Kongresinde de tartışmalar olmuş Yunusemre teşkilat başkanı Muğdat Gündoğdu “Bu liste Cengiz Ergün listesi” diyerek tepki göstermişti.

Kaynak: HABER MERKEZİ