Türkiye'de yaşanan büyük deprem felaketin ardından Bursa’ya gelen depremzedelere Bursa Lösemili Çocuklara Yardım Derneği ( BURSA LÖDER ) Konukevi’nin kapılarını açtı.BURSA (İGFA) - Depremzedelerin arasında tedavisi devam eden çocuklar Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Bilim Dalı’nda tedavilerini sürdürürken, hasta ve yakınları ise Bursa LÖDER'in Konukevi'nde barınma imkanına kavuştu.

Hayırsever iş insanı Sabahattin Gazioğlu'nun destekleriyle yapılan Rahime Gazioğlu Bursa Lösemili Çocuklar Hasta Konukevi’nde 10 yılda 60 binden fazla hasta yakınının konakladığını duyuran Bursa Löder Başkanı Prof. Dr. Adalet Meral Güneş, ihtiyaç sahiplerinin her zaman yanında olmaya çalıştıklarını belirterek, depremzedelere hem konaklama, hem de 3 öğün yemek imkanı sunulduğunu söyledi.

Konukevinde sağlıklı, hijyenik ve güvenli bir ortamda barınma imkanını sunulduğunu ifade eden Prof. Dr. Güneş, "Hasta Konukevimiz Nilüfer'in Görükle semtinde 18 oda ve 55 yatak kapasiteli, yemek, dinlenme, kütüphane, mescit ve oyun oda alanları ile konferans salonuna sahip bir komplekstir.  Bu zamana kadar 65 bin hasta ve ailesine bağışçılar desteği ile ev sahipliği yapmış ve tüm hizmetler bağışçılarımızın katkıları ile sağlanmaktadır. Her destek yeni bir sevinç ve umut kaynağıdır” diye konuştu.

Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret

Güneş, Bursa LÖDER olarak 27 yıldır Bursa Uludağ Üniversitesi Çocuk Hematoloji ve Onkoloji bölümlerini destekleyen, tedavi gören hasta ve ailelerine yardım amacıyla kurulmuş bir sivil toplum kuruluş olarak, daha iyi koşullarda tedavi olabilmesi için projeler üretmek  ve toplumu çocukluk çağı kanserleri ile ilgili doğru bilgilendirmek amacıyla var güçleriyle çalışmalarına devam edeceklerini kaydetti.

Kaynak: igf