Ahmet ÜNSAL/ Manisa

Trendyol iş ortaklarıyla Bursa'da oruç açtı Trendyol iş ortaklarıyla Bursa'da oruç açtı

Manisalı Minik Öğrencilerden Mahalleliye Bayram Coşkusu Armağını
Eğitimin sadece dört duvar arasından ibaret olmadığını her fırsatta hayata geçirdikleri yaşamsal projelerle farkındalık yaratan Manisa Suphi Egemen İlkokulu idarecileri yarın tüm ulus olarak büyük bir coşku ile kutlanacak olan 29 Ekim Cumhuriyet bayramının coşkusunu mahalleliye erken yaşattı.
Eğitimin sadece dört duvar arasından ibaret olmadığını her fırsatta hayata geçirdikleri yaşamsal projelerle farkındalık yaratan Manisa Suphi Egemen İlkokulu idarecileri yarın tüm ulus olarak büyük bir coşku ile kutlanacak olan 29 Ekim Cumhuriyet bayramının coşkusunu mahalleliye erken yaşattı. Velilerin okul idaresi üzerinden Yunusemre Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne yaptıkları mahalle arasındaki Cumhuriyet Bayram yürüyüşüne alınan izinle gerçekleştirilen bayram coşkusunu Merkez Efendi mahalle halkı yaşadı.Yunusemre ilçe milli eğitim şube müdürü Levent Çimen, Suphi Egemen Ortaokulu müdürü Buket Bilir ve her iki okulun velileri bayramı erken kutlayan çocukları alkışlarla ödüllendirdi.

BU BAYRAMDA  KORTEJ  KAR TOPU GİBİ BÜYÜDÜ

    Suphi Egemen ilkokulundaki 550 Öğrencinin yanı sıra Suphi Egemen Ortaokulunun öğrencileri de Cumhuriyetin 99. Yıldönümü kutlamalarına renk kattılar.
  sabahın erken saatlerinde bayramlık kostümlerini giyerek eğitim gördükleri Suphi Egemen İlkokuluna geldi. 17 sınıfta eğitim gören öğrenciler okul müdürleri Evra Seda Satan önderliğindeki 23 öğretmenin nezaretinde okul bahçesinde toplandı. Yürüyüş öncesi tüm hazırlıklarını tamamlayan öğrenciler bando eşliğinde okuldan çıkarak oturdukları Merkezefendi mahallesi sokaklarına aktılar. Bayramlık kostümleri ve ellerindeki Türk bayrakları ile kortejde rengarenk görüntüler oluşturan bando, Minik Mehter ekibi, halk oyunlarına balkonlardaki vatandaşlar dan alkışlarla destek buldu. 
Kortejin yürüyüşü sırasında ananelere ve dedeler ise torunlarını alkışlarla karşıladı.
  Sokakların temizliğinden sorumlu çalışanlar ise sokak süpürme işlemlerine ara vererek mahalleliye erken bayram coşkusu yaşatan kortejdeki çocuklara el sallayarak onların coşkusunu baylaştı. Minik öğrenciler üzerlerinde giydikleri Atatürk tişörtleri ile büyük beğeni kazandı.
   
“ÇOCUKLARIMIZ DEDELERİNİ VE ANNEANNELERİNİ MUTLU ETTİ”   

Cumhuriyet’in 99.Yılı coşkusunu öğrencileri ile birlikte mahalleliye yaşatan projeyi hayata geçen Suphi Egemen İlkokulu Müdüresi Evre Seda Satan, 
 “ 23 Nisan ve benzeri milli bayramlarımız öncesinden başlattığımız mahalleliye bayram coşkusunu yaşatma sürecimizi Cumhuriyet’imizin 99.yılında yaşatmamızı velilerimiz bizden istedi. Bizde onların bu isteğini kırmayarak İlçe Milli Eğitim müdürlüğümüze yazdığımız kortej yürüyüş yazımıza olumlu yanıt alarak hareket geçtik. Mahallemizde evlerinden çıkamayan büyüklerimiz torunları tarafından yaşatılan bayram coşkusunu balkonlarından el sallayarak paylaşmış olmaları hem bizleri hem de öğrencilerimizi çok mutlu ediyor.Milli Bayramlarımızın çocuklarımız tarafından yaşatılması velilerimizi de mutlu ediyor. Dini bayramlarda ise çocuklarımıza yardımlaşmayı ve paylaşmanın önemini projelerimizle yaşatıyoruz. Emeği geçen öğretmenlerime çok teşekkürler ediyorum. Bu bayramda Suphi Egemen Ortaokulu öğrenciler ve öğretmen arkadaşlarımızın katılım göstermesi bizlere güç kattı.”dedi

WhatsApp Image 2022-10-28 at 14.07.40WhatsApp Image 2022-10-28 at 14.07.42WhatsApp Image 2022-10-28 at 14.07.44WhatsApp Image 2022-10-28 at 14.07.45WhatsApp Image 2022-10-28 at 14.07.48WhatsApp Image 2022-10-28 at 14.07.36