İYİ Parti'de deprem; Tufan Akan kurmayları istifa ederek Semih BALABAN ve Ferdiz Zeyrek'e destek açıklaması yaptı İYİ Parti'de deprem; Tufan Akan kurmayları istifa ederek Semih BALABAN ve Ferdiz Zeyrek'e destek açıklaması yaptı

“HÜKÜMET HEM İŞÇİYE HEM İŞVERENE DESTEK VERMELİ”

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, asgari ücret rakamını değerlendirdi. Başkan Eryılmaz, “Türkiye’nin en büyük sorunu hiperenflasyon sarmalına girmiş olmamızdır. Hükümet, bilim dışı politikalarıyla ülkemizi hiperenflasyona, halkımızı da açlık sınırında yaşamaya itti. 2023 yılı için asgari ücret 8 bin 500 TL olarak açıklandı. Tüm işçilerimize yeni asgari ücretin hayırlı olmasını temenni ediyoruz. AK Parti iktidarı Türkiye’de o kadar büyük bir ekonomik kriz yarattı ki, asgari ücret ne kadar yükselirse yükselsin 2 ay içerisinde verilen zam eriyor. Hükümet, bu süreçte hem işçilere, hem de işverenlere destek vermeli” dedi.

“YARATTIĞINIZ HİPERENFLASYON ORTAMINI DURDURUN”

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz son olarak şu ifadeleri kullandı, “Buradan hükümete sesleniyorum, yarattığınız ekonomik krizin sebebi işverenler değildir. Beceriksiz politikalarınızın sorumluluğunu ne işçimize, ne de işverenlerimize yükleyemezsiniz. Hükümetin işverenlere aylık en az bin 500 TL katkı vermelidir. Asgari ücretin 2 ayda erimemesi için akılcı ekonomi politikalarına dönülmeli ve Türk milletine daha büyük bir kaos yaşatılmamalıdır”