Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinde Halk Ekmek büfeleri kuruldu. Belediye destekli kuruluşlar, ekmeğin piyasaya göre daha ucuz bir şekilde halka ulaşmasını sağlıyor.

Dutlulu’dan Akhisar’a müjde Dutlulu’dan Akhisar’a müjde

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, Manisa’da Halk Ekmek büfeleri açılması gerektiğini söyledi.

“BELEDİYELER ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI”

Başkan Akan açıklamasında, “İktidarın yarattığı ekonomik kriz nedeniyle vatandaşlarımız ekmek alırken bile defalarca kez düşünmek zorunda kalıyor. Manisa’da bir ekmek 5 TL oldu. 4 kişilik bir ailenin bir günlük ekmek masrafı ortalama 15 TL oldu. 4 kişilik bir aile ekmeğe aylık ortalama 450-500 TL gibi bir para ödüyor. Ülkemizin ekonomik anlamda yaşadığı buhran herkesin malumudur. Böyle bir süreçte belediyelerin de elini taşın altına koyması gerekmektedir” dedi.

“KULA’DA VAR, YUNUSEMRE’DE YOK!”

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan son olarak şu ifadeleri kullandı, “İstanbul, Ankara, Eskişehir, Çorum, İzmir, Aydın gibi illerde belediye eliyle vatandaşa çok daha uygun fiyatlarla ekmek veriliyor. Yunusemre ilçemizin nüfusu 260 binlere dayandı. Denizli Merkezefendi ilçesi 330 bin nüfuslu, ve bu ilçemizde de halk ekmek var. Manisamızın Kula ilçesinde de Halk Ekmek fabrikası var. Bu ekonomik kriz ortamında herkes elini taşın altına koymalı, vatandaşın cebini rahatlatmalıdır. Büyükşehir Belediyesi, Yunusemre Belediyesi ve Şehzadeler Belediyesi bir an önce Halk Ekmek büfeleri açıp ekmek satışına başlamalıdır”

Editör: Vehbi Gönül