Ter dökülen maçta kazanan Potanın Tarzanları oldu Ter dökülen maçta kazanan Potanın Tarzanları oldu

Merakla beklenen emekli maaşı zammı öncesi açıklamada bulunan CHP Manisa Milletvekili Aday Adayı Semih Balaban, mevcut emekli maaşlarıyla geçinmenin çok zor olduğuna vurgu yaparak, en düşük emekli maaşının asgari ücret kadar olması çağrısında bulundu. 
“3500 TL ANCAK KİRA BEDELİNİ KARŞILAR”
Mevcut sistemde en düşük emekli maaşı 3500 lira her geçen gün zamlara bile yetmediğini dile getiren CHP Milletvekili Aday Adayı Balaban, mevcut emekli maaşının bir kiraya bile yetmediğini ifade etti. 
CHP’li Balaban yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Ancak bununla bırakın bir ailenin geçinmesini bir kişinin bile geçinmesi mümkün değil. Çalışanımız kendisine ait bir ev alamazken emeklimiz de ancak kira bedeli kadar maaş alabiliyor. Hatta mevcut kiralara baktığımızda emeklinin maaşı şuanda buna bile yetmiyor. Bu insanlar ne yiyip ne içecek. Emekliyi tekrar çalışmaya zorlayan, senelerce vergisini vermiş, çalışmış bu insanlara rahat birkaç yılı bile çok gören böyle bir sistem kabul edilemez. Bu nedenle emekli maaşlarına bir an önce artan hayat pahalılığına göre bir düzenleme yapılmalı ve bir emekli maaşının en az asgari ücret seviyesinde olması gerekir.”
“ASGARİ ÜCRET ZAMMI YENİ ZAMLARIN HABERCİSİ”
Açıklamasında asgari ücrete gelen yeni zammı da değerlendiren CHP’li Balaban, asgari ücrete yapılan her zammın yeni zamların habercisi olduğunu dile getirdi. 
Hayat pahalılığının önüne geçilmeden ve yüksek enflasyon seviyesini düşürülmeden asgari ücrete yapılan zammın bir anlamının kalmadığını dile getiren CHP’li Balaban sözlerine şöyle devam etti: “Alım gücüne etkisi olmayan asgari ücret zammı birçok vatandaşımız için yalnızca ürünlere gelecek yeni zamların habercisi. TÜRK-İŞ'in açıkladığı rakamlara göre Aralık ayında açlık sınırı 8.130 TL. Daha asgari ücrete yapılan zam cüzdana yansımadan eridi. Alım gücünü artıran atan hükümet yüksek rakamlarla vatandaşın gözünü boyamaya çalışıyor. Zamların önüne geçmeden, fiyatları sabitlemeden ve yüksek enflasyonu düşürmeden asgari ücrete ne kadar zam yapılırsa yapılsın bir anlamı yoktur. Ama artık vatandaşlarımızın bu yalanlara çizilen pembe senaryolara karnı tok. Bu hükümetin beceriksizliği artık bir sır değil.”
“AZ KALDI DEĞİŞTİRECEĞİZ”
CHP Milletvekili Aday Adayı Balaban açıklamasında son olarak, vatandaşın refah ve huzurlu bir şekilde yaşayacağı günlere az kaldığını ifade ederek sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bu düzende ne çalışan vatandaşımızın ne de emeklilerimizin huzurla yaşaması mümkün değil. Bu düzen değişmeli, değiştireceğiz. Beceriksiz ekonomi yönetimi ile vatandaşlarımızı açlığa ve yoksulluğa mahkum eden, yoksulluğu kronikleştiren bu iktidarı demokratik bir şekilde göndereceğiz. 2023 yılında Millet İttifakı'nın halk iktidarında herkes için yaşanabilir bir Türkiye'yi hep birlikte kuracağız.”

Editör: Vehbi Gönül