Anavatan'dan kurucu Genel Başkan'a anma Anavatan'dan kurucu Genel Başkan'a anma

Ahmet ÜNSAL/Manisa

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki başkanlığındaki AK Parti heyeti, ‘Türkiye Yüzyılı’ başlıyor sloganıyla 2023’e Doğru Şehir Buluşmaları  Manisa programına katıldı. Saruhan Hotel’de gerçekleşen programda Özhaseki’ye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, AK Parti MYK Üyeleri Emre Cemil Ayvalı, Nesrin Ulema, Manisa Milletvekilleri Murat Baybatur, İsmail Bilen, Semra Kaplan Kıvırcık, Mehmet Ali Özkan, AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı eşlik ederken program basın mensuplarından soru alınmadan basına kapalı şekilde devam etti.
TERÖRÜN KÖKÜ KAZINACAK
Şehir Buluşmaları programında konuşan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, İstanbul’da yaşanan terör saldırısına yönelik konuştu. Olayın ardından şüphelilerin yakalandığını kaydeden Bakan Dönmez,
   “ Bu bizim doğrudan huzurumuza mutluluğumuza ve hududumuza yönelik bir saldırı. Bu saldırılar bizi parçalamaz. Terörün kökü kazınana kadar devam edecek. Nereden, kimden ne zaman gelirse gelsin bu konudaki kararlılığımız hükümet olarak kararlılığımız devam edecek” diye konuştu. 
SON 20 YILDA 48 MİLYAR LİRA YATIRIM
Şehir Buluşmaları programlarının birçok ilde yapıldığını dile getiren Bakan Dönmez, Manisa’ya son 20 yılda AK Parti hükümeti tarafından 48 milyar lira yatırım yapıldığını açıkladı. Bakan Dönmez, yatırımlardan sadece 8 milyar lirasının enerji alanında olduğunu belirterek, “ 20 sene önce bizim alanla alakalı bu ilimize yapılan yatırım sadece 8.8 milyon lira iken 2021 yılında 1.7 milyar lira yatırım yapmışız. Bu yıl içerisinde de 500 milyon liralık yatırım olacak. Manisa özellikle son dönemde yıldızı parlayan kentlerden birisi. Manisa’nın sadece doğasına değil yer altı kaynakları açısında da cömert davranmış. Manisa’da 338 adet santral var. 3 bin 188 megavat kurulu güç var. Bunların büyük kısmı yenilenebilir kaynaklardan oluşuyor. Adeta Manisa enerji yönünden de kendi kendine yetebilen bir kentimiz. Her yönüyle örnek alınabilecek bir kent” diye konuştu. 
ELEKTRİK VE DOĞALGAZDA  100 MİLYAR LİRALIK DESTEK
Türkiye’nin altyapısını yeniden inşa etmek için çalıştıklarını ifade eden Bakan Dönmez, “Türkiye yüzyılını birlikte inşa etmek için altyapıyı tamamlamak lazım. Son 20 yılda enerjiden ulaşıma, savunma sanayiden tarıma kadar birçok alanda altyapı eksikliklerimizi büyük oranda tamamladık. Modern Türkiye’yi bunun üzerine inşa edeceğiz. Birçok önemli projenin sonuna geldik. Türkiye maalesef enerjide dışa bağımlı bir ülke. Yüzde 70’ini dışarıdan ithal  ediyoruz. Geçtiğimiz yıl 50,4 milyar dolarlık bir enerji faturası ile karşı karşıya kaldık yurt dışından ithal ettiğimiz. Bu yıl bu rakam iki katına geliyor. Çünkü fiyatlar arttı. Bugün hatta paranız bile olsa alamayacak durumda olan ülkeler var. Bu artan maliyetlerin büyük bir kısmını kaynağında süspanse ederek vatandaşlarımıza yansıtmadık. Sadece geçen sene elektrik ve doğalgaza yapmış olduğumuz destek 100 milyar lira civarında. Bu yıl bu rakam en iki katı olarak gerçekleşecek.Evlerimizde kullanmış  olduğumuz doğalgazın neredeyse yüzde 80’i aşan oranlarda hazinemiz tarafından karşılanıyor” dedi. 
ŞEHİRLER YERLİ VE MİLLİ GAZ İLE TANIŞMIŞ OLACAK
Dönmez, 20 yıl önce Türkiye’de sadece bir kaç ile verilen doğalgazı bugün 81 ile ulaştırdıklarını anlatarak, doğalgaz vermeye hazırlandıkları birçok ilçeye, yeni yılda yerli ve milli Karadeniz gazını vermeyi umduklarını ifade etti. Türkiye’yi enerji üssü heline getirecek stratejinin sonuna yaklaştıklarını vurgulayan Dönmez, Türkiye’nin kendi enerji arz güvenliğini sağladığı gibi komşularını ve Avrupa ülkelerine de bu anlamda yardımcı olduğunu aktardı. Bakan Dönmez, “Enerji alanında bunun en güzel örneklerinden birisi doğalgaz. 2002 yılında 5 büyükşehirde ve 57yerleşim biriminde doğalgaz kullanılırken bugün 81 ilin tamamında doğalgaz var. Batıda ne varsa doğuda o olacak hedef…
[12:43, 14.11.2022] Nermin: Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, CHP ve diğer muhalefet partilerini eleştirdi. Özhaseki, “ 20 yıldır girdiğimiz hem yerel hem genel seçimlerde birinciyiz. Dünyada böyle bir örnek yok. Neden diye düşünmek lazım. Özellikle karşı gruptakilerin düşünmesi lazım. Biz sebebini biliyoruz. Biz iyi niyetliyiz, çalışıyoruz. Ama yeni bir model daha ortaya çıktı. Özellikle deniz Baykal sonrasında CHP’de bir eksen kayması oldu. Oy verelim vermeyelim deniz Baykal yerli bir adamdı, milli bir adamdı. Bir FETÖ operasyonu ile yerli milli adamı aldılar. Yerin her şeye müsait olan Kemal efendiyi koydular. Bütün motivasyon kaynakları Recep Tayyip Erdoğan gitsin de ne olursa olsun. Bunlar sokakta görseler birbirlerine selam vermezler. Dünya görüşleri aynı değil olaylara bakışları aynı değil. Yıkım ekibi. Siz gelince ne yapacaksanız, savunma sanayinde ne düşünüyorsunuz. Sonra bakanlık dağılımı başlayacak. HDP’ye ne vermeyi düşünüyorsunuz. Bunları bir itiraf edin. Bu arkadaşların böyle bir tavrı var. İkinci stratejileri de yalana ve algıya dayalı bir operasyon. Her hafta bir veya iki yalan söylüyor. Allah seçmenlerine yardım etsin. Muharrem İnce bile ayrılırken diyor ki CHP genel merkezi işgal altında, bunların işi gücü iftira diyor. Bunların iş yapmaya ne niyetleri var ne de bildikleri var. Biz doğru bildiğimiz yolda devam edeceğiz, eser siyasetine devam edeceğiz” diye konuştu. 

DEVA’NIN KURUCU İL BAŞKANI BAŞKANI AK PARTİ’YE KATILDI

Geçtiğimiz aylarda DEVA Partisi İl başkanlığından istifa eden Süreyya Sakınç, AK Parti’ye katıldı. 

CHP’DE EKSEN KAYMASI OLDU

Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, CHP ve diğer muhalefet partilerini eleştirdi. Özhaseki, “ 20 yıldır girdiğimiz hem yerel hem genel seçimlerde birinciyiz. Dünyada böyle bir örnek yok. Neden diye düşünmek lazım. Özellikle karşı gruptakilerin düşünmesi lazım. Biz sebebini biliyoruz. Biz iyi niyetliyiz, çalışıyoruz. Ama yeni bir model daha ortaya çıktı. Özellikle deniz Baykal sonrasında CHP’de bir eksen kayması oldu. Oy verelim vermeyelim deniz Baykal yerli bir adamdı, milli bir adamdı. Bir FETÖ operasyonu ile yerli milli adamı aldılar. Yerin her şeye müsait olan Kemal efendiyi koydular. Bütün motivasyon kaynakları Recep Tayyip Erdoğan gitsin de ne olursa olsun. Bunlar sokakta görseler birbirlerine selam vermezler. Dünya görüşleri aynı değil olaylara bakışları aynı değil. Yıkım ekibi. Siz gelince ne yapacaksanız, savunma sanayinde ne düşünüyorsunuz. Sonra bakanlık dağılımı başlayacak. HDP’ye ne vermeyi düşünüyorsunuz. Bunları bir itiraf edin. Bu arkadaşların böyle bir tavrı var. İkinci stratejileri de yalana ve algıya dayalı bir operasyon. Her hafta bir veya iki yalan söylüyor. Allah seçmenlerine yardım etsin. Muharrem İnce bile ayrılırken diyor ki CHP genel merkezi işgal altında, bunların işi gücü iftira diyor. Bunların iş yapmaya ne niyetleri var ne de bildikleri var. Biz doğru bildiğimiz yolda devam edeceğiz, eser siyasetine devam edeceğiz” diye konuştu. 

ESKİ İL BAŞKANI AK PARTİ’YE KATILDI

Geçtiğimiz aylarda DEVA Partisi İl başkanlığından istifa eden Süreyya Sakınç, AK Parti’ye katıldı. Süreyya Sakınç’ın parti rozetini Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki taktı.

717955889166842178215935644061668421780