Akhisar’da zeytin ağaçlarında görülen yaprak dökülmesiyle ilgili Ziraat Mühendisleri ve Teknik Personellerle saha çalışması gerçekleşti.

Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Bornova Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü konu uzmanları, Akhisar İlçemizde zeytin ağaçlarında görülen yaprak dökümü hakkında sahada gözlem ve incelemelerde bulundu.

Zeytinde Yaprak Dökümünü Uzmanlar Inceledi  (2)

Zeytin bahçelerinde incelemeler sonucu yaprak dökülmesi ile ilgili yapılan açıklama:

“Mart, Nisan, Mayıs ayları içerisinde yaprak dökümleri gözlemlenmiştir. Özellikle fazla su tutan, ağır bünyeli ve taban arazilerde yoğun olduğu, köklerin uzun süre havasız kaldığı bu tür bahçelerde stres koşullarına bağlı olarak yapraklarda sararma ve ani dökülmeler olduğu değerlendirilmiştir.

Edremit ve Domat çeşitlerinin, diğer çeşitlere nazaran Zeytin Halkalı Leke Hastalığına karşı daha hassas olduğu ve yaprak döktüğü gözlemlenmiştir.

TCMB Başkan Yardımcısı Akçay: Faiz indirimi gündemde değil TCMB Başkan Yardımcısı Akçay: Faiz indirimi gündemde değil

Üreticiler tarafından yeterli bitki beslemenin yapılmadığı yerlerde hastalık şiddetinin daha yoğun olduğu görülürken tekniğine uygun olarak (budama, gübreleme, sulama vb.) bakımı yapılan bahçelerde ise yaprak dökümü ve hastalığın çok az ya da hiç olmadığı gözlemlenmiştir.”

Zeytinde Yaprak Dökümünü Uzmanlar Inceledi  (1)

Kaynak: HABER MERKEZİ