CÜNEYT HASÇELİK /MANİSA

Mesir Festivaline hasret sona erdi Mesir Festivaline hasret sona erdi

Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MOSB) önemli bir sergiye ev sahipliği yaptı. MOSB tarafından hayata geçen Mosart Sanat Galerisi’nde  “Zamana Direnenler” Fotoğraf Sergisi açıldı. Selim Bonfil, Gökhan Ünal ve Mehmet Yasa’nın, birlikte fotoğraf çalışmaları yapmak, fotoğraf aracılığıyla sevgi ve dostluğu paylaşmak amacıyla kurduğu F:3 Fotoğraf Grubu, Zamana Direnenler Fotoğraf Sergisi eski ile günümüz mesleklerinin değişimine ışık tutuyor. Manisa Organize Sanayi Bölgesi, Manisa Fotoğraf Derneği’nin (MAFOD) destek verdiği sergi 31 Aralık 2022 tarihine kadar açık kalacak. 
Sergi açılışına Manisa OSB Bölge Müdürü Funda Karaboran, OSB Başkan Danışmanı Nihat Akyol, Manisa Kent Konseyi Başkanı Ahmet Karadağ, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Haşim Yener Bilir, sanayiciler, sanatseverler, öğrenciler katıldı. 
Manisa OSB Bölge Müdürü Funda Karaboran, açılışa katılan herkese teşekkür etti. Serginin bulunduğu binanın 58 yaşında olduğunu açıklayan Karaboran, bu binada çok büyük hatıraların olduğunu vurguladı. Karaboran, “Manisa Organize Sanayi Bölgesi bugüne kadar yaptığı alt yapı ve üst yapı çalışmalarıyla, verdiği hizmetlerle sanayicisine destek olmuştur. Son zamanlarda insana dair, çalışana dair, şehirdeki dinamiklere yönelik yaptığı çalışmalarla da öne çıkmak istiyor. Sanata ve sanatçıya olan saygısı her zaman en üst seviyededir. Bu tür aktivitelerle bunu herkese göstermek istiyoruz. 26 Mayıs 2017’den beri çok güzel sanat sever dostlarımızı burada ağırladık” dedi. 
Sergi koordinatörü Selim Bonfil,” Gökhan Ünal ve Mehmet Yasa ile birlikte fotoğraf çalışmaları yapmak içtin F:3 grubunu kurduk. Zamana direnenler çalışmanın ilk ürünüdür. Kaybolmaya yüz tutmuş veya zamana direnerek bugüne gelmiş meslekler hepimizin ilgi alanı. Amacımız çalışmalarımızı fotoğraf severlerle buluşturmak. Sergimize destek veren Manisa Organize Sanayi Bölgesi yönetimine teşekkür ediyorum” diye konuştu. 
Manisa Fotoğraf Derneği Başkanı Nazmi Çaykara ise, böyle önemli bir sergiye katkı sağlamaktan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Konuşmaların ardından sergiye katılanlar sergide bulunan birbirinden güzel eserleri inceleme fırsatı buldu.

Editör: Vehbi Gönül