Doktorlar, hastanın nefes borusunda yarısı yenmiş bir ahtapot bulduğunda şaşkına döndü

Yutma güçlüğü çeken adam, doktorların boğazına ahtapot sıkıştığını fark edince büyük korku yaşadı.

Pay Doctors Stunned To Find Octopus In Patients Oesophagus

2023'ün röntgeni çekildi... Avrupa'da aşırı hava olayları yaşandı 2023'ün röntgeni çekildi... Avrupa'da aşırı hava olayları yaşandı

55 yaşındaki adam, kendini kötü hissetmeye başlamadan önce yemeğinin bir parçası olarak deniz yaratığını yemiş ve Singapur'daki Tan Tock Seng Hastanesi'ne kaldırılmıştı.

Doktorlara yemekten hemen sonra hastalanmaya başladığını söyledi. Taramada, yiyecekleri ağızdan mideye taşıyan tüp olan yemek borusunda tıkanıklık olduğu görüldü.

Doktorlar, ahtapotun vantuzlarıyla birlikte yemek borusunun mideyle buluştuğu yerden 5 cm uzakta bulunduğunu tespit etti. İlk başta çıkarmakta zorlandılar ama sonunda forseps kullanarak çıkarmayı başardılar.

1 Pay Doctors Stunned To Find Octopus In Patients Oesophagus
Hasta iki gün sonra evine gidebildi. Doktorlar, yemek sıkışmasının hastanede en sık gördükleri sorunlardan biri olduğunu söyledi.

Doktorlar, vakaların %80 ila 90'ında gıda tıkanıklıklarının doğal olarak düzeleceğini açıkladı. Bununla birlikte, The Mirror Online'ın raporuna göre vakaların %10 ila 20'si endoskopik tedaviye ihtiyaç duyabilirken, %1'den daha azı ameliyat gerektirebilir .

"'İtme tekniği', önerilen ve başarı oranı yüksek yöntemlerin başında geliyor ancak aşırı güç uygulamak yemek borusu delinmesine neden olabilir."

Röntgende belli oldu


Doktorların yaptığı tek tuhaf keşif bu değil. Bir adamın karın ağrısı nedeniyle röntgen çektirdikten sonra cep telefonunun tamamını yuttuğunu görmek insanı şaşırttı.

Hasta, taramadan altı ay önce cihazı yuttuğunu itiraf etti ancak o sırada yardım isteyemeyecek kadar utangaçtı.
Cihazın doğal olarak vücudunu terk edeceğini umuyordu ama ne yazık ki midesine sıkıştı. Altı ay boyunca yiyeceklerin içinden düzgün bir şekilde geçmesini engelledi ve acil ameliyat gerektiren ciddi yaralanmalara neden oldu.

Operasyon Mısır'ın Aswan kentindeki Aswan Üniversite Hastanesi'nde gerçekleşti.
Doktorlar, mide ağrısı şikayetiyle gelen adamı karın ve bağırsak enfeksiyonları için tedavi ederken cep telefonunu görünce hayrete düştü.

Birleşik Arap Emirlikleri medya kuruluşu Gulf Today'e göre, Aswan Üniversitesi Hastaneleri yönetim kurulu başkanı Mohamed El-Dahshoury, bir hastanın telefonun tamamını yuttuğu böyle bir vakayı ilk kez gördüklerini söyledi.

Kaynak: DailyStar