Ahmet ÜNSAL/Manisa

Turistik ilk sefere uğurlandı Turistik ilk sefere uğurlandı


   Davanın sürecinde Gazeteci Leyla Doğan’ın avukatlığını CHP Yunusemre İlçe Başkanı Avukat Yalçın Arcak ve eşi Özden Öz Arcak üstlendi.
    Dava süresince mahkeme gelmeyen davacı damat Göktuğ Dilbazer ilk kez ve son kez katıldığı duruşmada mahkemenin verdiği Beraat kararı karşısında şaşkına döndü.. 
   Dilbazer’in avukatlığını ise Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Palabıyık’ın kızı ve Belediye bağlı MANULAŞ’ın ücretli avukatı Işıl Palabıyık üstlendi.

DAVA ÖNCESİNDE AÇIKLAMALAR VARDI

Manisa 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada beraat kararı çıktı. Mahkeme gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Leyla Doğan hakkında beraat kararı verdi. Duruşma öncesi Manisa Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına CHP Manisa İl Başkanı İsmail Çalışkan, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, eski Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, avukatlar, gazeteciler Ahmet Ünsal, Hülya Kılınç katıldı.

“İYİ Kİ LEYLA ARKADAŞIMIZ GİBİ GAZETECİLER VAR.”

CHP Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak, “Bugün neden buradayız. Yerel medyamızın, güzide bir kuruluşumuzun Yazı İşleri Müdürü Cengiz Ergün’ün damadı hakkında Cengiz Ergün’ün damadına verdiği fahiş zam hakkında yaptığı doğru ve gerçek bir haber nedeniyle yargılanıyor. Biz Leyla ile dayanışma duygularını iletmek için buradayız. Tüm basın emekçileriyle dayanışma duygularını iletmek için buradayız. Biliyorsunuz yakın zamanda bir deprem faciasıyla karşılaştık. Birçok yurttaşımızı kaybettik. Ben hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu deprem faciası bize bir anlamda gösterdi ki o bölgede nasıl tarafsız gazetecilik yapılmalıdır, bağımsız gazetecilik yapılmalıdır bunun önemini de gösterdi. Çünkü orada gazetecilik faaliyeti yapan birçok basın mensubu da protestolarla karşılaştı. Yandaş medyanın üyeleri, çalışanları halk tarafından protesto edildi. Gerçekleri anlatmadıkları için, yansıtmadıkları için. Evet gazetecilik her dönemde önemli bir meslek olmaya devam edecektir. Halkın haber alma hürriyeti anayasal bir haktır ve Leyla gibi gazeteci arkadaşlarımızda bu doğrultuda çalışmaya devam edecekler. Geçen sene 16 Şubat’ta Hülya ablamız, yoldaşımız onu burada cezaevinden tahliye olmuştu. Onu karşılamaya gitmiştik. Bugün kendisi de dayanışma duygularını iletmek için aramızda. İyi ki Hülya Kılınç gibi gazeteciler var. İyi Leyla arkadaşımız gibi gazeteciler var. Gerçeği söylemeye devam eden gazetecilerimiz var. Hepsinin önünde saygıyla eğiliyorum” diye konuştu. 

“BURADA GÖRÜLEN DAVA ÜLKEMİZDE ÖZGÜR BASINI SUSTURMA DAVASIDIR.”
CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, “Burada görülen dava ülkemizde özgür basını susturma davasıdır. Basının öncelikli görevi görülmek, gösterilmek istenmeyi göstermek, duyulmak, duyurmak istenmeyeni duyurmaktır. Hülya kardeşim de bu konuda ülkede gerçekten suç olmayacak bir haber yapmıştır. Bu haberin muhatapları eğer haksızlarsa yanlışlık varsa başka davalar açmaları gerekirken, olay hukuken başka mecralara yönlendiriliyor. Özgür basını susturmak istiyorlar. Bizler Leyla kardeşim gibi tüm özgür basının yanındayız. Dünyanın başka demokratik ülkesinde bu dava açılsa bir skandal olur. O ülke yer yerinden oynar. Ama maalesef bizde demokrasi denilen olgu böyle oluyor. Tüm özgür ve onurlu gazetecilerimizin önünde saygıyla eğiliyorum” dedi. 

“GERÇEKLERİ HALKA ANLATMAK İSTEYEN GAZETECİLERİ SUSTURMA DAVASIDIR”

CHP Manisa İl Başkan Yardımcısı Bektaş Kılınç, “CHP Manisa İl örgütü olarak gazeteci arkadaşlarımızın yanındayız. Hülya kardeşim ulusal bir haberi yaptığı için cezalandırıldı. Leyla kardeşimiz burada yerel sorunu gündeme getirmesinden dolayı cezalandırılmak isteniyor. Gerçekleri halka anlatmak isteyen gazetecileri susturma davasıdır. Biz ülkenin karanlıklar içinden aydınlığa çıkması için çalışan bir siyasi partiyiz. Arkadaşlarımızda ülkemizin aydınlık ve güzel olması için çalışan insanlar. Yolu açık olsun” diye konuştu. 

SAVCI BERAAT KARARINDAN ISRARCI OLDU
   
Ekim 2022 ‘den bu yana süren 1. Asliye Mahkemesi’ndeki davaya ilk kez katılan şikayetçi damat Göktuğ Dilbazer ise “Yazılan haberle benim kişisel haklarıma saldırıda bulunulmuştur.Bu nedenle haberi yapan gazeteciden davacıyım” dedi.
   Mahkemenin savcısı ise haberin kişisel haklara saldırı olmadığı ve beraat edilmesi yönünde mütala verdi.Dilbazer’in avukatı Işıl Palabıyık ise Gazeteci Leyla Doğan’ın ceza alması yönündeki talebini yeniledi.Doğan avukatları Yalçın-Özden Arcak çifti de “Müvekkilimiz yaptığı haberle kişilik haklarına saldırıda bulunmak yerine halkı doğru haber alma yönünde haber yapmıştır.Bu neden le beraatını istiyoruz” dedi.

MAHKEME BERAAT KARARI İLE SON NOKTAYI KOYDU
  
 Mahkeme heyeti kısa aradan sonra kesin hükmü açıklamak üzere tarafları salona alarak,
    “Gazeteci Leyla Doğan hakkında açılan kişilik haklarına yönelik suçlamayla ilgili her hangi delilin oluşmadığına karar vermiştir.Sonuç olarak Doğan’ın beraatine karar verilmiştir.7 gün içerisinden tarafların istinaf mahkemesine başvurma yolu açıktır”

Editör: Vehbi Gönül