Hem yaşlanmadan dolayı deforme olan yüz dokusunu canlandırmak amacıyla, hem de yüz yapısının şeklini ve dengesini sağlamak amacıyla genç hastalar tarafından yanak dolgusu uygulaması tercih edilir. Bu uygulama, yaşlanma ile yanak ve yüzün orantısız hale gelmesinden kaynaklanan durumun önüne geçmektedir. Ayrıca yanak ve yüz proporsiyonunun düzeltilmesinde de olumlu bir etkisi bulunmaktadır. Yanak dolgusu Mersin ilinde en önemli uygulama alanlarından biridir. Bu dolgu sayesinde yüz daha dinamik ve genç bir görünüm kazanır. Uygunsuz ve yanlış yapılan bir yanak dolgusu işlemi, yüzün yapısı ile uyum sağlamaz. Böylece cilt doğal bir gençlik görünümünden uzaklaşır. Tamamen doldurulmuş yanaklar, gençliğin vermiş olduğu doğal kıvrımlardan farklı görünür. Doğru şekilde uygulanan yanak dolgusu işlemi sayesinde ikincil etki olarak alt göz kapağının da desteklenmesi sayesinde göz altı torbalarının görünümünde ciddi bir iyileşme görülür. Yanak dolgusu sayesinde yüzün şekli ters üçgen görünümünde olur. Ters üçgen görünümü tamamen gençlik ile ilişkilenmiş bir yüz formudur.

Yanakların Anatomisi

Yanakların anatomisi gereği yaşlanma ile aşağı doğru sarkma eğilimi bulunmaktadır.  Yaşın ilerlemesi ile birlikte yanaklarda bulunan yağ pedleri aşağı ve içeri doğru düşmeye başlar. Alt göz kapağı daha belirgin bir görünüm kazanır. Çünkü yanakların sağlamış olduğu hacim ve destek zamanla azalır. Ayrıca güneşin zararlı etkileri de eklendiğinde ciltteki deformasyon daha da fazla olabilmektedir. Bu durum kişiden kişiye göre değişiklik gösterir. Yanak dolgusu cildin kaybetmiş olduğu özellikleri geri kazanmasında destekleyici etkiye sahiptir. Yanakların uygun bir şekil ve büyüklükte olması gerekir. Mimaride yaygın olarak kullanılan Ogee eğrisi yanağın ideal eğriliğini tanımlamak için de kullanılır ve yanak ve çene çizgisinin dışbükeyliği sağladığı “S” şeklindeki eğriyi tanımlar. Bunun yanında, genç bir yüzdeki ışık yansımasını gözlemlerseniz, belirli bir noktada ışığın çok daha güçlü olduğunu gözlemlersiniz. Bu nokta genelde maksimum projeksiyon noktasına denk gelmektedir. Altın Oran ya da Phi kullanılarak yapılan matematiksel formüller yanaktaki bu noktayı bulmak için kullanılır. Bu sayede yanak dolgusu yanağın ideal şeklini ortaya çıkarmaktadır. Yanak dolgusu Mersin ilinde güvenilir şekilde uygulanabilmektedir.

Yanak Dolgusu Nasıl Yapılır?

Yanak şekillendirme operasyonu yanak implantları ile cerrahi olarak gerçekleştirilebilir. Ancak cerrahi bir operasyon tercih etmeyen kişiler için en uygun ve etkili seçenek yanak dolgusudur. Yanak dolgusu yaklaşık 10 dakika süren bir işlemdir. Hyaluronik Asit içeren bir dolgu maddesi ile dolgu işlemi uygulanır. Bu madde ciltte doğal olarak var olan bir madde olduğundan cilt üzerinde herhangi bir alerjik etkisi bulunmaz. Dolgu işlemi yanaklardaki hacmi değiştirmek için kullanılan en yaygın yoldur. Gereken yanak dolgu maddesi ihtiyacı kişiden kişiye göre çeşitlilik göstermektedir. Bu miktar başlamak için gereken hacim kaybı miktarına ya da istenen geliştirme derecesine bağlı olarak şekillenebilir. Yapısal değişiklikler, çevresel faktörler ya da yaşlanma gibi pek çok sebepten dolayı yanakların hacminde azalma gerçekleşebilir. Böyle durumlarda yanak dolgusu estetik kaygılara hızlı şekilde yanıt veren etkili bir çözüm olarak karşımıza çıkar. Her hasta için doğru miktarda uygulandığında olumlu sonuçlar elde edilir. Bu nedenle alanında uzman ve deneyimli bir ekip ile çalışmak gerekir. Yanak dolgusu Mersin ilinde başarılı bir ekip ile uygulanabilmektedir. Kötü bir uygulamada yanak dolgusu uygulamasının negatif sonuçları ortaya çıkabilir. Kısa süren işlem etkisini çabucak gösterir ve hızlı şekilde genç ve çekici bir görünüme kazanmanızı sağlar. Uygulama öncesinde detaylı bir yüz analizi yapılmalıdır. Bu analiz sonucunda, kişiye özel olarak hazırlanan dolgu maddesi miktarı doğru şekilde uygulandığında çok çekici bir görünüm elde edilir. Uygulama sonrasında yüzde kızarıklık ve ödem oluşması beklenen bir durumdur. Kızarıklıklar ve ödemler 2 gün içinde tamamen kaybolur ve uyulama kesin sonuçlarına ulaşmış olur.

Editör: TE Bilisim