Dolu yağışı üreticiyi ters köşe yaptı Dolu yağışı üreticiyi ters köşe yaptı

Proje ile Nohut üretimi geliştirilerek Manisa’nın Gölmarmara ve Selendi İlçelerinde alternatif ürün yetiştiriciliği kapsamında çiftçilerimize daha iyi bir gelir sağlanması amaçlanmıştır.
Selendi İlçesinde gerçekleştirilen nohut tohumu dağıtım programına katılan Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk;

“Toplamda 563.333 TL bütçe ile gerçekleştirilen projemiz ile 11.650 kg “Azkan Çeşidi” nohut tohumu, Gölmarmara ve Selendi İlçelerimizdeki 119 üreticimizce 1.165 dekar alanda değerlendirilecektir. 
Bugün burada Selendi İlçemizdeki 96 üreticimize  %75 hibe destekli olmak üzere 9.600 kg nohut tohumunu teslim ettik. Üreticilerimiz için hayırlı olmasını umuyor, bereketli bir üretim sezonu diliyorum” dedi.


05.03.2024 tarihinde düzenlenen programa; Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Selendi İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Ayhan, Oda ve Birliklerin Başkanları, Siyasi Partilerin temsilcileri, Muhtarlar, teknik personeller ve projeden faydalanan üreticiler katılım sağladı.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ