Bu işlem vücutta meydana gelen bölgesel yağlanmaları yok eden bir uygulama olan liposuction fiyatları da farklı parametrelere bağlı olarak değişiklik görülebilmektedir. Bu işlem kişinin spor ya da diyet ile yakamadığı yağları yok ederek kişiyi arzu ettiği estetik görünüme ulaştırmaktadır.

Günümüzde oldukça fazla kişi tarafından tercih edilen bir işlem olan liposuction uygulaması kişilerin arzu ettikleri vücut görünümüne ulaşmalarını sağlayan bir işlemdir. Sağlıksız beslenme, çeşitli hormonlar, psikolojik etkenler ya da vb. gibi pek çok farklı etken kişide bölgesel yağlanmaya neden olabilmektedir. Bölgesel yağlanmalar spor ya da diyet gibi uygulamalar sonucunda yok edilemediğinde ve mevcut görünümünden hoşnut olmayan kişiler bu estetik operasyonu tercih etmektedir.  

Bu işlem cerrahi uygulamalar gerektiren bir operasyon olmakla birlikte genel anestezi altında uygulanmaktadır. Diyet, spor vb. gibi yöntemler ile giderilmeyen yağlanmalara sahip olan kişilerin vücutlarında olan bu fazla yağ dokusu liposuction uygulaması ile yok edilmektedir.

Liposuction Neden Yapılır?

Bu operasyon çeşitli etken ve faktörlerden dolayı vücudun belli bölgelerinde bulunan ve yok edilemeyen yağların yok edilmesi için uygulanan bir işlemdir. İşlem sonrasında hasta arzu ettiği estetik vücut görünümüne ulaşmaktadır.  

Liposuction Hangi Durumlarda Yapılır?

Estetik bir işlem olan liposuction uygulaması, geçmiş yıllardan beri uygulanan bir işlemdir. Vücutta bölgesel olarak bulunan ve spor diyet vb. gibi şeylerle eritilemeyen yağları yok etmek için tercih edilmektedir. İşlem sonrasında arzu ettiği estetik cuvut görünümüne ulaşan kişilerin özgüveni de artmaktadır.

Liposuction Kimler Olmalı?

Liposuction operasyonunu olabilmek ve ameliyat sonrasında olumlu bir sonuç elde edebilmek için kişinin herhangi bir sağlık sorununun olmaması gerekir. Ayrıca operasyonu olabilmek için hastanın belirli bir yaşın altında olması gerekir. Özellikle kalp, diyabet ve hipertansiyon gibi sağlık sorunları olan kişiler bu estetik ameliyattan faydalanamamaktadır. Bu rahatsızlıklara sahip olan kişiler için tehlikeli bir operasyondur.

Liposuction Yöntemleri Nelerdir?

Bu uygulama sırasında üç farklı yöntem kullanılmaktadır. Bu yöntemler,

·         Islak teknik liposuction

·         Ultrasonik ilopsuction

·         Lazer liposuction olarak sıralanmaktadır.

Bu yöntemlerin hepsinin tercih edilme şartları farklıdır ve operasyon sırasında kullanılan yönteme bağlı olarak liposuction fiyatları da değişmektedir.

İlişkide dikkat edilmesi gereken kurallar İlişkide dikkat edilmesi gereken kurallar

Liposuction Hangi Bölgeler için Tercih Edilir?

Genellikle; basen, karın, bel ve diz bölgelerinde olan bölgesel yağ fazlalığı bulunan ve eritilemeyen bölgelere uygulanmaktadır. Hastada operasyon sırasında uygulama yapılan bölgeye ve işlem yapılan bölgede mevcut olan yağ oranına bağlı olarak vaser liposuction da fiyatları değişmektedir.

Liposuction Öncesi Yapılması Gerekenler Nelerdir?

İşlemden önce hastanın işlem yapılacak olan bölgesindeki yağların spor ya da diyet ile yok edilemediğinden emin olması gerekir.

Liposuction Sonrası Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Operasyon sonrasında hastaya giydirilen korsenin çıkarılmaması gerekir. Hasta sadece duş alırken korseyi çıkarmalıdır. Ayrıca ameliyat sonrasında bölgede meydana gelen ödem ve şişlik bölgeye uygulanan masaj ile atılabilmektedir. Liposuction operasyonu sonrasında hastanın işlem sonrasında biraz yürümesi gerekir