Dervişoğlu ve İYİ Parti Manisa heyeti, Turgutlu’daki Toprak Mahsulleri Ofisi Kuru Üzüm Alım Merkezi’ni de ziyaret ederek çiftçilerin sorunlarını dinledi.

İYİ Parti kurmayları Manisa’ya gelerek mağdur kesimlerin sorunlarını dinlemeye devam ediyor. İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Manisa’ya gelerek Şehzadeler, Turgutlu, Ahmetli ve Kula ilçelerinde bir dizi temaslarda bulundu.
İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu’nun Manisa programında İl Başkanı Hasan Eryılmaz, Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Çelik ve teşkilat üyeleri de hazır bulundu.

İYİ Partili Dervişoğlu ilk olarak esnaf gezileri düzenledi. Hayat pahalılığından dolayı işlerinin aksadığını söyleyen esnaflar, istikrarlı bir ekonomi modelinin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti. Dervişoğlu, esnaflara İYİ Parti’nin hazırladığı ekonomi projelerini anlattı. 

ÜZÜM ÜRETİCİLERİNİ ZİYARET ETTİ

5 ayda tavuk etine de yüzde 200 zam geldi 5 ayda tavuk etine de yüzde 200 zam geldi

İYİ Partili Dervişoğlu esnaf ziyaretlerinin ardından Turgutlu’da bulunan Toprak Mahsulleri Ofisi Kuru Üzüm Alım Merkezi’ni ziyaret etti. 
Dervişoğlu burada yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanı’nın bir müjde olarak açıkladığı 27 TL’lik rakam, çiftçimizin maliyetini bile zor karşılar durumdaydı. Şimdi çiftçi bir de Toprak Mahsulleri Ofisi’nin koordinasyonsuzluğuyla uğraşıyor. Cumhurbaşkanı’nın açıklamasının ardından TMO, Manisa’da üzüm alımına çok geç başladı. Depoların ve alım yerlerinin sayıları yetersiz. Şimdi de randevu sorunu var. TMO, çok geç randevu verdiği için çiftçi malını tüccara satmak zorunda kalıyor. Zaten Aralık ayından önce randevu yok; randevu bulsalar bile, TMO 21 gün sonra ödeme yapıyor. Çiftçi, borçlarını ödemek için 9 numara kuru üzümünü tüccara 17 ila 20 TL arasındaki bir rakama vermek zorunda kalıyor” dedi. 

“MANİSALI ÜZÜM ÜRETİCİSİNİ PERİŞAN ETTİLER”

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu son olarak şu ifadeleri kullandı, “Tüccarın 9 numara dediği üzüme TMO 7 numara veriyor, ayrıca bu üründen yüzde 8,5 oranında gire kesiyor. Sıfır ve gramajlı standart çuval isteyip bir de çuval firesi düşüyorlar. Manisa’da yaşanan doğal afette sergileri su bastığını görmüştük. TMO, çoğu üzümü rutubetli diye hiç almıyor, TMO’dan dönen üzümü tüccar, yok pahasına çiftçinin elinden alıyor. TMO böyle engeller çıkardıkça, çiftçi elindeki ürünü yok pahasına tüccara vermek zorunda kalıyor. Meydanlardan sözde müjde diye açıkladıkları 27 TL’lik kuru üzüm fiyatı kazanabilen çiftçi sayısı bir elin parmağını geçmiyor. Manisalı üzüm üreticisini perişan ettiler”

Editör: Vehbi Gönül