Karın kası geliştirme üzerinde en çok durulan konulardan biridir. Üst bedenin doğal hali ile sergilendiği yaz dönemi için güzel ve etkileyici bir görüntü adına birçok fedakarlık yapılır. Her kas grubu farklı metotlar ile geliştirilmektedir. Vücut geliştirmede önemli hocalar da spor severlere yardımcı olmaktadır. Ünlü spor hocası olan ve birçok kişiye hem özel eğitim veren hem de sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirici videolar paylaşan Erbay Karakaya ile konuştuk.

Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon

Erbay Hocam, karın kası belki de tam olarak bilinmiyor. Geliştirmek için yoğun çaba harcanıyor ama karın kasını açıklamak gerekirse nasıl tanımlayabilirsiniz? 

Karın kasları vücudun ön tarafında kaburgalar ile pelvis arasında bulunur. Karın kasları gövdeyi destekler.  Harekete izin verir ve iç karın basıncını destekleyerek organları yerinde tutar. Karın kaslarını basitçe, üst beden ile alt bedeni birbirine bağlayan güçlü bir sütun olarak izah edebiliriz.

Karın kası nasıl geliştirilebilir? 

Bununla ilgili çeşitli hareketler vardır. Evde bireysel olarak yapılabilecek hareketlerden bazılarını tavsiye edebilirim. Pratikliği ve sakatlık riskinin az olmasın dolayı plank ve mekik hareketleri yapılabilir. Mekiği hepimiz biliyoruz. Plank ise dirsekler 90 derece olacak şekilde yerde vücut yere paralel ve eller yumruk şeklinde, en az 40 saniye bu pozisyonda kalarak yapılır. Bu hareketlerin düzenli olarak yapılması önemlidir.

Konuyu daha profesyonel hale dönüştürmek için muhakkak bit spor hocası ile çalışmak gerekir. Her zaman dediğim gibi sporu bilinçli yapmalı ve çok hafife almamalıyız. Ciddi sakatlık riskleri barındırmaktadır. Belki de en önemlisi, kas gelişimi hareketlerinde yaşanılacak sorun, sizi işinize gitmekten alıkoyacak ve gündelik ihtiyaçlarınızı gideremez halde istirahate mahrum edebilir. Diğer grip ve benzeri hastalıklara oranla iş gücü kaybına daha fazla neden olur.