Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu 6 Şubat’ta gerçekleşen asrın felaketinin ardından deprem bölgesine desteklerini sürdürüyor.Tural Şahbazlı (KAHRAMANMARAŞ İGFA)
TGGF Karakucak, Şalvar, Aba, Kuşak güreşleri Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Hopur; “Önceki Dönem Federasyon As Başkanımız, Hatay İl Temsilcimiz, eski federasyon As başkanımız, hakem arkadaşımız ve lisanslı sporcularımızdan oluşan Federasyonumuza bağlı olan 13 kardeşimizi afet sebebiyle kaybettik. Şehrimizi sarsan asrın felaketinde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Kocasinan’ın Milli Sporcusu Hacı Ömer Arslantürk, dünya ikincisi Kocasinan’ın Milli Sporcusu Hacı Ömer Arslantürk, dünya ikincisi

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş’in depremin dördüncü ve beşinci günlerinde Hatay ve Kahramanmaraş’ta ziyaretler gerçekleştirdiğini belirten Hopur konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Depremin ilk gününden itibaren Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu olarak deprem bölgesindeki yaraları sarmaya destek olmak için çalışıyoruz. Federasyon Başkanımız İbrahim Türkiş depremin dördüncü ve beşinci gününde Hatay ve Kahramanmaraş’ta bizleri ziyaret etti. Depremzede Federasyon Başkan Vekili Şahin Hopur ile birlikte enkaz altında kalan sporcularımızın durum takiplerini yaptı, vefat eden sporcularımızın aileleri ile acılarını paylaştı.”

Kurulan aş evlerinde günlük 6 bin kişiye sıcak yemek verildiğinin altını çizen Hopur şunları söyledi; Türkoğlu’nda üç bin, Antakya’da üç bin olmak üzere kurduğumuz aş evlerinde günlük altı bin kişiye sıcak yemek desteği sağlıyoruz. Federasyonumuza bağlı baş pehlivanlarımız, şampiyon sporcularımız gönüllü olarak buralarda hizmet ediyorlar. Güreş ağamız Tarık Sarvan maddi manevi desteğini hala sürdürüyor. Tüm paydaşlarımıza depremin ilk gününden beri bölgemize olan destekleri için teşekkür ediyorum."

Kaynak: igf