'Gençlerle El Ele'de ilk deneme testi gerçekleşti 'Gençlerle El Ele'de ilk deneme testi gerçekleşti

Okulun Konferans Salonunda düzenlenen kapanış törenine Manisa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Fevzi Yüksel, Mehmet Emin Ercan, Türk Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şube Başkanı Muzaffer Yurttaş katıldı. 
Türk Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şube Başkanı Muzaffer Yurttaş,  derneğin çalışmalarından ve projenin amaçlarından bahsetti. Yurttaş, çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini, köy okullarına kitap gönderdiklerini söyledi. Yurttaş, “Cuma sabahları Ulu Cami’de Cuma buluşmalarımız var. Kitap Kahvem diye bir projemiz var. Yunus Emre Millet Çarşısı’nın içerisinde. Orada çocuklarımızın kitaplarla buluşmalarını sağlıyoruz. Kardelen Çocuk Mektep Edebiyatı ile çocukların edebiyata ait metin türlerini tanımalarını sağlıyoruz. Çocukların hayal dünyalarının gelişmelerine katkı sunuyoruz. Türkçeyi sevdirmek ve kelime hazinelerini artırmaya çalışıyoruz. Çocuklarını yeteneklerinin keşfedilmesini sağlıyoruz. Türkçenin doğru kullanılmasını, konuşma ve yazıda dikkat edilmesini sağlıyoruz. Öğrencileri edebi türlere yazmaya ve okumaya özendiriyoruz” dedi. 
TDED Manisa Eğitim Komisyonu Başkanı ve Eğitimci Yazar Nilgün Hökenek Ürkmez, “Türk Dil ve Edebiyat Derneği olarak Kardelen Çocuk Edebiyat Mektebi projesini Türkiye genelinde başlattık. İkinci projemizde Çağatay Uluçay İlkokulu öğrencilerimizle buluştuk. Bizim için çok güzel geçti. Çocuklarımız ışıl ışıldı. Çocuklarımızın potansiyeli çok yüksek. Hikaye, şiir, masal, karikatür. Hepsinde ayrı ayrı bir cevher çıktı içlerinden. Çocuklarımıza Edebiyata ait metin türleri. Aslında derslerimizin bir girişi gibiydi. İkinci dersimizde benim kelimelerim Türkçe kelimelerim, Türkçeyi doğru kullanma. Çocuklarımıza doğru Türkçe doğru kelimeleri kullanma ve biraz da sosyal medyanın çocuklarımıza yaşatmış olduğu aşınmayı göstermek istedik.  Çocuklarımızla hikaye anlatımında bir arada olduk. Masal saatinde, Roman saatinde, şiir saatinde, karikatür saatinde, tiyatro saatinde çocuklarımızla birlikte olduk.Kardelen Çocuk Mektebi bizim çocuklarımıza aslında edebiyatı sevdirmek, çocuklarımıza edebiyatı sevdirmekten öte okumayı ve yazmayı sevdirmekti. Çocuklarımızı sosyal medyadan uzaklaştırmak adına yaptığımız bu çalışmada çocuklarımızın katkısından dolayı çok mutlu olduk. Yazmak, okumak bizim için çok önemliydi. Gelecekte yazan, okuyan bir adım önde olacak, çocuklarımıza bunu anlatmaya çalıştık. Okumayı, yazmayı, çizmeyi hiçbir zaman bırakmayın” dedi.  Konuşmaların ardından öğrencilere Kardelen kitabı ve hediyeler takdim edildi.

Editör: Vehbi Gönül