Ahmet ÜNSAL/Manisa

Türkiye’nin bir çok şehrinden Manisa’ya geleceklerini sosyal medya üzerinden duyuran Enduro Motorsikler tutkunları Spil zirvesine doğru yapacaklar Manisa yarışı için Belediyelerden istedikleri yarış güzergah taleplerine yanıt alamadı.Enduro Motorsiklet tutkunları Belediyelerden olumlu yanıt alamamalarına rağmen dere yataklarından başlayan ve keçi patikalarından sürdükleri izlerle yarışı Spil zirvesinde tamamlamayı başardılar.
 Marmara adası, İstanbul,Bursa,Antalya,İzmir,Manisa,Balıkesir’den Manisa’da yapılan Ege Bölge yarışlarına  200’yeyakın Enduro Motorsiklet tutkunları katıldı.
   Keçiliköy mahallesinden Mustafa Şenol, Yunus Eylik,Erol Marmara ve Ali Sofuoğlu öncülüğünden gerçekleştirilen Enduro Motorsiklet Ege Bölgesi Spil tırmanış yarışları adeta nefesleri kesti.
   Sabahın ilk ışıklarından Yunusemre ilçesi Keçiliköy mahallesinde toplanan Enduro motorsikletçileri iki ayrı bölgeden spil’e doğru trımanışa geçti.Buldukları keçi patikalarından, dere yataklarından hedeflenen yere doğru sürüş gerçekleştirdiler.26 Kilometrelik yolculuğunun ardından Spil’deki bitiş noktasına ulaşan Enduro’cular zorda olsa Ege Bölge yarışını kazasız bitirmenin mutluluğunu taşıdılar.
   Yarışlarda hedefe ilk ulaşan Enduro motorsikletçi Yunus Eylik oldu. Erol Marmara ise yarışı ikinci olarak tamamladı. Ali Sofuoğlu ise zorlu parkuru üçüncülükle tamamladı.Üç sporcunun Manisa Keçiliköy grubundan olması Manisalılar açısından gurur verici oldu.

ENDUROCULAR BÜYÜKŞEHİR-YUNUSEMRE VE ŞEHZADELER BELEDİYELERİNE KIRGINLAR

A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu

Spil’e doğru uzanan Ege Bölgesi Enduro Motorsiklet yarışları öncesinde kendilerine destek verilmesi ve parkur güzergahının belirlenmesi için Manisa Büyükşehir Belediyesi,Yunusemre Belediyesi ve Şehzadeler Belediyeleriyle yaptıkları görüşmelerden olumlu bir yanıt alamadıklarını belirttiler.
   
“MANİSA’YA ÜLKE GENELİNDE TANITIMINI YAPAN ENDURO MOTORSİKLETÇİLER OLARAK BÖYLESİ BİR İLGİSİZLİĞİ HAK ETMEDİK.”

Manisa’daki yarışın düzenlenmesinden öncü olan Mustafa Şenol ise “Evet bu spor pahalı bir o kadarda tehlikeli bir spor uğraşı.Biz böylesi riskleri alarak bu spor branşını devam ettiriyoruz.Türkiye’nin bir çok şehrinde yapılan yarışlara katılıyoruz.Oralardaki yerel yönetimler başta olmak üzere tüm STK lara Enduro motorsiklet yarışlarını düzenleyen yarışçılara imkanlarını sonuna kadar açıyorlar.Antalya’da yapılan Türkiye Şampiyonası sonrasında Manisa’ya yapacağımız Ege Bölge yarışları için şehrimizde bulanan Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere üç belediye başkanına bizzat gidip başvurduk.Sonuç kocaman bir ilgisizlik ve duyarsızlık.Manisa’ya ülke genelinde tanıtımını yapan Enduro Motorsikletçiler olarak böylesi bir ilgisizliği hak etmedik.Bizim sporcularımız dere yatağı,olumsuz parkurlar demeden bu yarışı alnımızın akıyla yaptık.” Dedi.

WhatsApp Image 2022-12-19 at 11.24.49WhatsApp Image 2022-12-19 at 11.24.50WhatsApp Image 2022-12-19 at 11.25.43WhatsApp Image 2022-12-19 at 11.25.44