Muradiye Mahallesi’ne ziyarette bulunan İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, vatandaşlara bir dokundu bin ah işitti.

Manisa|23 Nisan’da Trafiğe kapatılacak yollar Manisa|23 Nisan’da Trafiğe kapatılacak yollar

Nüfusu 35 bine dayanan, Manisa’nın en büyük mahallelerinden biri olan Muradiye Mahallesi’nde yaşanan kanalizasyon sorunu, halkı mağdur etti.

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan’a sorunlarını anlatan mahalleliler, Muradiye Mahallesi 409, 410 ve 411 sokak ve çevresinde kanalizasyon altyapısı olmadığını, evlerin önünde foseptik çukurları olduğundan dert yandı. 

“BELEDİYE BAŞKANLARI ADINA BİZ UTANIYORUZ!”

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, “Muradiye Mahallemize yaptığımız her ziyarette, belediye başkanları ve belediye yöneticileri adına biz utanıyoruz. Artık neredeyse 2023 yılındayız, bu yılda vatandaşın evinin önünde foseptik çukuru olması, hiçbir yerel yönetim sorumlusunu rahatsız etmiyor. Vatandaşa reva gördükleri bu rezillikten dolayı utanmıyorlar. Yaklaşık bin vatandaşımızı etkileyen bir kanalizasyon sorunu var. Foseptik çukurları nedeniyle sokaklarda dayanılmaz bir koku var. Evlerin önü sinek dolu. Hijyen koşullarının sıfır olduğu bir bölgeden bahsediyoruz” dedi.

“VATANDAŞ DEFALARCA BAŞVURU YAPTI AMA MASKİ ‘KOTAMIZ YOK’ DEDİ”

İYİ Partili Akan, “Vatandaşlarımız defalarca MASKİ’ye gitmiş, bu bölgeye kanalizasyon yapılması için dilekçeler vermiş. MASKİ, resmi cevap vererek, ‘kotamız yetersiz’ diyerek kanalizasyon yapmamış. Bu ne utanmazlık, ne aymazlıktır? Sizin işiniz vatandaşın sorunlarını çözmek, bu çözümler için de kaynak üretmek değil midir? Bu sorun bölgede 3 yıl devam ediyor. Böyle rezil bir cevabı kabul etmemiz mümkün değil. Vatandaş neredeyse 2023 yılında kanalizasyondan bile mahrum bırakılırken, siz 10., 11. kattaki makam odalarınızda rahat rahat oturamazsınız!” diye konuştu.

“KANALİZASYONU OLMAYAN SOKAKLARDAKİ EVLERE İMAR VERMİŞLER”

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan son olarak şu ifadeleri kullandı, “Daha kanalizasyon gibi ilk olarak yapılması gereken yatırımlar yapılmamışken, Yunusemre Belediyesi bu sokaktaki binalara imar izni vermiş. Vatandaşın binasının imarı var, ama kanalizasyonu yok! Neresinden tutarsanız tutsanız elinizde kalan bu beceriksizliğin sonuçlarını vatandaşa ödetemezsiniz. 3 sokağımızdaki bu sorun çözülene kadar gerekirse her gün bu bölgeye gelerek sorunları dile getirmeye devam edeceğiz. Muradiyeliler yalnız değil”

Editör: Vehbi Gönül