Şehzadeler İlçe Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen bu uygulama kapsamında, Emekliler Parkı’nda vatandaşların kan şekeri ölçümleri, tansiyon ölçümleri yapıldı.

“İnsanlarımızda bilinç oluşturmak istedik” diye belirten, Tıp Fakültesi öğrencisi Genç Yeryüzü Doktorları Kulübü Başkan Yardımcısı Ahmet Yasir Sorkolu,

“Biz Genç Yeryüzü Doktorlarıyız. Bizim İstanbul’da bir genel merkezimiz var yeryüzü doktorları diye. Çocuk, anne sağlığı, yurt dışında su bulma imkânları sağlıyorlar. Daha fakir daha imkânı kısıtlı ülkelere. Sonrasında göz ameliyatları, katarakt ameliyatları yapılıyor. Biz Genç Yeryüzü Doktorlarının üniversite ayağıyız. Biz Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri olarak biz kendimizi yetiştirmek, insanlarda bazı hastalıklar, bazı koruyucu hekimlik konusunda farkındalık oluşturabilmek için buradayız. Daha önceki etkinliğimizde okulumuzdaki öğrencilerimize yapmıştık. Şimdi de halka açılma kararı verdik. Burada diyabet için kan şekeri ölçümü, tansiyon ölçümü yapıyoruz. Çocuklara diş fırçalama eğitimi veriyoruz. Yaşlı hastalıklarıyla ilgili bir masamız var orada. Beden kitle endeksini ölçüyoruz. Burada hem yaşlılarımıza hem çocuklarımıza bilgilendirme yapıyoruz. Hastaneye gidip gitmemeleri konusunda yardımcı oluyoruz. Kan şekeri falan yüksek çıktıysa onu hastaneye yönlendiriyoruz. İnsanlarımızda bilinç oluşturmak istedik” diye konuştu.

Tıp Fakültesi Öğrencilerinden ‘Yeryüzü Doktorları’ (3)

İlişkide dikkat edilmesi gereken kurallar İlişkide dikkat edilmesi gereken kurallar

Tıp Fakültesi Öğrencilerinden ‘Yeryüzü Doktorları’ (4)

Kaynak: Haber Merkezi