Yerel seçimler öncesi muhalefetin Hatay bilmecesi sürüyor. 6 Şubat depremlerinde en çok yıkımın yaşandığı kentte CHP mevcut başkan Lütfü Savaş'ı yeniden aday gösterirken, tepkilerde peş peşe geldi. Özellikle depremin yıl dönümündeki anma programında Savaş'ın yuhalanması sonrası adaylık tartışmaları daha da alevlendi. Bir kesim, Lütfü Savaş'ın adaylığının çekilmesi için CHP yönetimine çağrı yaptı.

Tip, Gökhan Zan'ı Aday gösterdi

Savaş'ın adaylığından vazgeçilmemesi sonrası 14 Mayıs'taki seçimlerde yüzde 9'a yakın oy alan Türkiye İşçi Partisi (TİP) İYİ Parti'den ayrılan eski futbolcu Gökhan Zan'ı aday gösterdi. TİP, Savaş'ın adaylığının çekilmesi halinde ise fedakarlık yapacaklarını duyurdu. Zan'ın adaylığı sonrası hesaplar değişirken, hukukçu Ersan Şen'den ise dikkat çeken Volkan Demirel çıkışı geldi.

"Gönlümdeki aday Volkan Demirel"

Lütfü Savaş ve Gökhan Zan'ın adaylıklarını değerlendiren Şen, "Benim gönlümden geçen aday ise Beşiktaşlı olmama rağmen Volkan Demirel'dir. Hatayspor'un Teknik Direktörü Volkan Demirel aday olsaydı, seçimi de kazanırdı" diye konuştu.

Volkan Demirell

"Gökhan Zan'ın nereden oy alacağı belli"

Gökhan Zan içinse aynı iddiada bulunamayacağını belirten Şen "Çünkü gördüğümüz kadarıyla onun üzerinden ayrı bir tartışma yürüyor. Yani zor bir durum. "TİP'ten aday olması, CHP ile karşı karşıya kalması... Çünkü TİP'ten aday olursan nereden oy alacaksın? CHP'den oy alacaksın." dedi.

Yunusemre Belediyesi Kent Orkestrası ilk konserini verdi Yunusemre Belediyesi Kent Orkestrası ilk konserini verdi

"Erdoğan silip süpürdü 14 Mayıs’ta"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde o şartlarda orayı silip süpürmüş Cumhur İttifakı. Sayın Cumhurbaşkanı kazandı Hatay'da. Ben zaten Lütfü Savaş'la ilgili noktayı o gün koydum. Babanızın malı mı oralar ya. Yönetecek hiç mi kimse yok. Yapışıyorsunuz oralara, gitmek de bilmiyorsunuz. Meslek gibi icra ediyorsunuz."

Volkan Demirelll

Haluk Levent'e adaylık teklifi

Öte yandan CHP'nin yerel seçimlerde Hatay'da adaylık için Lütfü Savaş yerine Haluk Levent'e adaylık teklifi götürmesi siyaset kulislerini hareketlendirmişti. CHP Sözcüsü Deniz Yücel, "Kurumsal düzeyde Haluk Levent ya da başkasına adaylık teklif edilmesi söz konusu değil" açıklamasında bulunurken, Haluk Levent'ten yanıt gelmişti.

Levent, "Herkes arıyor beni. Haliyle açıklayayım. Sözlü yapıldı. Üst düzeyden yapıldı. 3 kez arandım" diyerek süreçte yaşananları sosyal medya hesabından paylaşmıştı.
 

Kaynak: MYNET