Kış oldukça soğuk geçtiği için hastaneler sürekli dolup taşıyor. Grip dünyayı kasıp kavururken Türkiye’de de etkili oluyor.

Hasta yataklarımızda yatarken iyileşmenin en iyi formülü hazırlanan kış çorbaları oldu.

Tabii ki eğer kendinizi çok hasta hissediyor, grip, nezle gibi kış hastalıklarını ağır bir şekilde geçiriyorsanız doktora gitmeyi ihmal etmeyin ama bu çorbalardan alacağınız desteği de göz ardı etmeyin.

Adsız

Faydalı sebzeler ve bitkilerden olan kış çorbası Türk mutfağının önemini bir kez daha ortaya koyuyor. İşte şifa dolu kış çorbasının tarifi;

Malzemeler

1 adet soğan

Manisa'ya raylı sistem mi geliyor Manisa'ya raylı sistem mi geliyor

1 diş sarımsak

 2 adet havuç

 2 adet patates

 1 çay kaşığı zerdeçal

 1 tatlı kaşığı tuz

 3 yemek kaşığı zeytinyağı

 8 su bardağı sıcak su (1600 ml)

Terbiyesi için; 2 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı yoğurt 1 adet yumurta sarısı

Hazırlanışı: Öncelikle sebzelerimizi hazırlamakla başlıyoruz. Bunun için 2 tane havucu kabuğunu soyduktan sonra irice doğrayalım. 2 tane patatesi de yine kabuğunu soyduktan sonra küp küp doğrayalım.

Uygun bir tencereye 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı, doğranmış 1 tane kuru soğan ve 1 diş sarımsağı alalım. Soğan ve sarımsağı kavurmaya başlayalım. Soğanlar pembeleştikten sonra doğradığımız patates ve havucu ilave edelim. 1-2 dakika daha birlikte kavuralım. 1 çay kaşığı da zerdeçal ilave edelim. Tekrardan karıştıralım.

Çorbamızın suyunu da ilave ettikten sonra sebzelerimiz iyice yumuşayıncaya kadar kaynamaya bırakalım. Çorbamız neredeyse hazır şimdi tüm sebzeleri blenderdan geçirelim. Diğer taraftan çorbanın terbiyesi için uygun bir karıştırma kasesine 3 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı un ve 1 tane yumurtanın sarısını alarak çırpalım.

Çorbanın kaynayan suyundan 1-2 kepçe kadar alarak terbiyeyi ilave edelim ve tekrardan tel çırpıcıyla çırpalım. Hazırladığımız terbiyeyi bir yandan karıştırırken diğer taraftan yavaş yavaş çorbaya ilave edelim. Son olarak 4 su bardağı sıcak suyu ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyelim. Tarifte toplamda 8 su bardağı su kullandım. Aşağı yukarı bu ölçüler yeterli olacaktır. Çorbayı kaselere paylaştırdıktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Kaynak: HABER MERKEZİ