31 Mart seçimlerinde CHP’den Yunusemre Belediye Başkanı seçilen Semih Balaban, görevi eski başkan Dr. Mehmet Çerçi’den devraldı. Mehmet Çerçi, Semih Balaban’a görevinde başarılar diledi. Başkanlık mührünü Semih Balaban’a takdim etti. Balaban ise, Çerçi’ye 10 yıllık başkanlık görevi boyunca yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkürlerini sundu.

Semih Balaban, Devir Teslim Töreniyle Koltuğu Devraldı (4)

“Kamunun gücünü halk için harcayacağız”

Devir teslim töreninin ardından belediye binası önünde toplanan coşkulu kalabalığa seslenen Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban,

Semih Balaban, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutladı Semih Balaban, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutladı

“Bize oy versin vermesin herkesin belediye başkanı olacağız. Kapımız bütün yurttaşlara sonuna kadar açık olacak. Tüm arkadaşlarımızla gece gündüz çalışacağız. Kamunun gücünü halk için harcayacağız. Kamunun güdücünü halkla paylaşacağız ve belediyeyi her zaman söylediğim gibi halkla birlikte yöneteceğiz. Bundan   kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Semih Balaban, Devir Teslim Töreniyle Koltuğu Devraldı (3)

“Sorunları birlikte çözeceğiz”

Belediye başkanı olduğunda verdiği sözü hatırlatan Başkan Balaban,

“Muhtarlarımız öncülüğünde mahalle meclislerini köylerde de köy meclislerini oluşturacağız. Belediye başkanı olarak ekibimizle birlikte 3 ayda bir bu güzel insanlarla bir araya gelip sorunların tespit edeceğiz. O sorunları birlikte çözeceğiz” diye konuştu.

Semih Balaban, Devir Teslim Töreniyle Koltuğu Devraldı (7)

“Belediye personelleri bizim başımızın tacıdır”

Belediye çalışanlarına da seslenen Balaban, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Belediyede çalışan arkadaşlarımız da hepsi bizim başımızın tacıdır. Biz buraya partizanlık yapmaya gelmedik herkesi kucaklamaya geldik. İşini yapan görevine sadık kalan benim için değil toplum için millet için halk için çalışan bütün belediye personelleri bizim başımızın tacıdır.”

Semih Balaban, Devir Teslim Töreniyle Koltuğu Devraldı (2)

Belediye çalışanlarında zorla olmayacağını belirten Balaban,

“Saat 18.00’de sayın genel başkanımız Özgür Özel, Büyükşehir’de halkla buluşuyor. Hiçbir belediye çalışanımıza zorla oraya gideceksiniz demeyeceğiz. İsteyen gider istemeyen gitmez. Zorla hiçbir şey olmaz” dedi.

Semih Balaban, Devir Teslim Töreniyle Koltuğu Devraldı (5)

“Biz halkın temsilcisiyiz"

Halk varsa zaten biz varız diyen Balaban,

“Belediye başkan yardımcıları da belediye başkanı da müdürlerimiz de halk nasıl yaşıyorsa onlarda o şekilde yaşayacak. Her şeyi affederim ama halkı kıranı halka tepeden bakanı ukalalık yapanı kibirli insanları asla affetmem. Hayatım boyunca söyledim ben size nasıl davranıyorsam siz de insanlara öyle davranacaksınız. Sizden tek bir isteğim var halka sıcak içten ve samimi, hoşgörülü davranın. Halk varsa zaten biz varız. Biz halkın temsilcisiyiz.  Bu mazbata bana değil size verildi. Bu mazbata Yunusemre halkına verildi. Yunusemre halkının emrinde olmaktan onur duyuyorum” diyerek konuşmasını tamamladı

 

Kaynak: manisameydangazetesi.com.tr