Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MASKİ), kanalizasyon sorunları bulunan mahallelerin problemlerini çözmek için yürüttüğü çalışmalara tüm hızıyla devam ediyor. Bu doğrultuda harekete geçen MASKİ Projeler Dairesi Başkanlığı, Şehzadeler ilçesine bağlı Selimşahlar, Yeniköy ve Karaağaçlı mahallelerinde sağlıklı olmayan kanalizasyon sistemini iyileştirme çalışmalarının startını verdi.

MASKİ Projeler Dairesi Başkanlığı, kanalizasyon sorunu bulunan Selimşahlar, Yeniköy ve Karaağaçlı mahallelerinin problemini ortadan kaldırmak için etüt ve projelendirme çalışmalarını başlattı. Konuyla ilgili olarak Projeler Dairesi Başkanlığı’ndan açıklama yapıldı. Selimşahlar ve Karaağaçlı mahallelerinde kanalizasyon altyapısının olmadığı ve Yeniköy mahallesinde de mevcut kanalizasyonun 8 ayrı noktadan tahliye kanalına kontrolsüz deşarj edildiği belirtilen açıklamada söz konusu mahallelerin atık suların bertaraf edilmesi amacıyla da Atıksu Arıtma Tesisinin yapılacağına vurgu yapıldı.

Sağlıklı kanalizasyon sistemine kavuşacaklar

Öte yandan Selimşahlar, Yeniköy ve Karaağaçlı mahallelerinin yakın konumda olmaları nedeniyle proje çözümünün birlikte yapılmasının planlandığı belirtilirken, kredi şartına yönelik olarak projelerin ihalesine altlık oluşturacak etüt çalışmalarının MASKİ ve İller Bankası yetkililerince yerinde yapıldığı kaydedildi. MASKİ Genel Müdürlüğü’nce proje aşamasının tamamlanmasıyla birlikte inşaat ihale işlemlerine başlanacağı ve üç mahallenin sağlıklı kanalizasyon sistemine kavuşacağı ifade edildi.

Editör: TE Bilisim