Manisalı siyasetçi Selçuk Özdağ'ın özgeçmişini sizin için derledik.

Selendi Atık Su Arıtma Tesisinin faaliyete alındı Selendi Atık Su Arıtma Tesisinin faaliyete alındı

Özdağ,
07.08.1958 tarihinde Konur’da doğdu.

Manisa Gençlik ve Spor Akademisi, 9 Eylül Buca Eğitim Fakültesi ve A. Üniversitesi Tarih Bölümü’nün ardından Gazi Üniversitesi’nde Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde Yüksek Lisans ve Doktorasını tamamladı. 2012 yılında Doçent oldu.

Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma Vakfı Ankara/Keçiören Müdürlüğü, Basın Yayın Enformasyon İzmir İl Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Karadeniz Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde Öğretim Görevlisi ve Öğretim Üyesi olarak görev yaptı.

24. 25. 26.’ncı Dönemde Manisa, 28.Dönemde ise Muğla Milletvekili seçildi. Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Komisyonu, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ve Çevre Komisyonu üyelikleri yaptı. Darbeleri Araştırma Komisyonu Üyeliği, Soma Maden Kazası ve Maden Kazalarını Araştırma Komisyonu Üyeliği ve 15 Temmuz FETÖ Darbesini Araştırma Komisyonu Başkan Vekilliği görevlerini ifa etti. Özbekistan-Türkiye, Kostarika-Türkiye, Macaristan-Türkiye Parlamentolar arası dostluk grubu üyeliklerinde bulundu.

2019 yılında kurulan Gelecek Partisi’nin Kurucular kurulu başta olmak üzere 2019-2023 yıllarında Partinin Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. TBMM’nde Saadet-Gelecek Partilerinin birlikte oluşturduğu Parlamento Grubunun Grup Başkanı olarak görevini devam ettirmektedir.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şb. Başkanlığı da yapmış olan Özdağ, İngilizce bilmekte olup, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Kaynak: Haber Merkezi