Saadet ve Gelecek Partisi İttifakından Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Selçuk Özdağ, yerel seçimlere sayılı günler kala, seçim çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Kırkağaç’ta karşılaştığı manzarayla ilgili sosyal medyasından açıklama yapan Özdağ,

“Kırkağaç ve köyleri, kendi haline bırakılmış ne halin varsa gör denilmiş ve terkedilmiş bir kasaba gibi. Yazık çok yazık. İnsanımız bunu hak etmiyor, hele Manisalılar hiç hak etmiyor” diye konuştu.

Özdağ, Manisa’nın bütün bölgelerinde olan trafik sorununun, Kırkağaç’ta da yaşandığını ve aracı olan vatandaşlar için bu durumunun çok büyük sıkıntı olduğunu vurguladı.

Kırkağaç’ın tarım üretiminin merkezi olmasına rağmen, Kırkağaç’ta doğru düzgün bir pazar yerinin olmadığını dile getiren Özdağ,

 “Bu kadar basit bir meseleyi bile çözememiş, belki de umursamayan bir belediye başkanı, on küsur yıldır nasıl olsa beni seçiyorlar ne diye kendimi yorayım, ne diye buralara yatırım yapayım diyor olmalı. Haklı mı? Elbette değil, madem bu halk seni insan yerine koyup oy verdi ve seçti, sen de en azından görevini yap kardeşim” diyerek isyan etti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Selçuk Özdağ geçtiğimiz günlerde malvarlığını kamuoyuna duyurduktan sonra Cengiz Ergün’e de bir çağrıda bulunmuştu ve neden kamuoyuna malvarlığını duyurmadığını sormuştu.

“Hem sizlerin oylarına talip, hem de sizleri hiç umursamıyor”

Cengiz Ergün'ün tavırlarının küstahça olduğunu vurgulayan Özdağ,

“Bu şehri dürüstçe yönet diye, halkın oyunu verdiği ve güvendiği Cengiz Ergün beyefendi, diyelim ki beni muhatap almak istemiyor, peki Manisalıları niye umursamıyor. Hem oylarına talip hem de Manisa halkını umursamıyor. Bu ne küstahça bir tavır böyle. Siz belediye başkanı mısınız yoksa Ali kıran baş kesen mi?” diye sordu.

Palandöken, “Ekonomik nedenler yüzünden evliliği geciktirebiliyor” Palandöken, “Ekonomik nedenler yüzünden evliliği geciktirebiliyor”

“Belediye’nin hiçbir imkanından nemalanmadım”

Yalnız Belediye Başkanlığı'ndan kazandığı maaş ve ailesinden kalan miraslarla mal sahibi olduğunu vurgulayan Özdağ,

“Ankara’da malum bir belediye başkanı adayı gibi alnıma hiç kara leke sürmedim. Belediye’nin hiçbir imkanından nemalanmadım. Sadece belediye başkanlığı maaşımla ve ailemden kalan miraslarla bu kadar mal varlığının sahibi oldum’ diyor olmalı diyeceğim ama Ankara ‘da ki malum aday bile yalandan da olsa kocaman bir liste malvarlığı açıkladı, sen de bu bile yok ne iş?” diye konuştu.

“Mal varlığını neden açıklamıyorsun Sayın Başkan?”

Cengiz Ergün'e mal varlığını neden açıklamadığını soran Selçuk Özdağ,

“Sayın başkanın zaten aileden dolayı çok zengin olduğunu ve Kocaman bir Mahalle olan Uncubozköy Mahallesi’nin, neredeyse yarısının sahibi olduğunu da biliyoruz. Doğru, aileden kalan miraslarda var ama… Sonrasında edindiklerini de bu halkın bilmeye hakkı var. Bu halktan yine oy isteyemeye soyunmuş isen; halkın bu şehirde  veya başka şehirlerde ne kadar daha mal varlığı edindiğini, nasıl edindiğini bilmesi en doğal hakkı. Mal varlığını neden açıklamıyorsun sayın başkan? Ya da en azından; mal varlığını neden açıklamadığının bilgisini vermelisin. Mesela sen de birileri gibi ‘mülk Allah’ındır falan mı demek istiyorsun ya da Paşa keyfim böyle istedi, o nedenle açıklamıyorum mu diyorsun veya benim mal varlığımdan kime ne. İster açıklarım, ister açıklamam’ mı demek istiyorsun. Hele bir konuş da bilelim.” diye konuştu.

“Bakalım sen de birileri gibi Harun musun Yoksa Karun mu?"

Cengiz Ergün'ün sadece kendi üzerine kayıtlı olan mal varlığını açıklamasının yeterli olmayacağını, aile bireylerinin ve akrabalarınında üzerne kayırlı olan mal varlıklarını açıklaması gerektiğini söyleyen Özdağ, konuşmasını şu şekilde bitirdi:

 “Hem sadece malvarlığını açıklamak da yetmez. Senin ve birinci derece akrabalarının sahip olduğu tüm menkul ve gayrimenkul mal varlığının edinme kaynağı, değeri ve bugünkü değeri ile bunlar için devlete ödenen vergi miktarlarının da açıklanması gerekir. Yoksa mesela benim bir evim var bir milyon ama senin de evin var 50 milyon. Bunlar için ne vergi verdiğini halkımız öğrensin ki kıyaslamayı da ona göre yapsın. Bakalım sen de birileri gibi Harun musun Yoksa Karun mu?”

Kaynak: Haber Merkezi