Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Selçuk Özdağ; çok önem verdiğini ve seçilmesi halinde hiç zaman kaybetmeden hayata geçireceğini ifade ettiği, esnafı ilgilendiren projelerini anlatmak üzere odaları ziyaret etti.  Selçuk Özdağ burada yaptığı konuşmada; “Sayın Cengiz Ergün’ün yüzünün şeklini şemalini sadece billboardlardan gören ve hatırlayan Manisa halkı, Cengiz Ergün ve ekibine oy verir mi dersiniz? Vermez, vermeyecek. Siz bakmayın şimdi böyle sahada son bir aydır boy göstermesine.  Seçim bitsin, bir haftada kendi fabrika ayarlarına döner.  Manisa halkı; Cengiz Ergün ve ekibine, rantın vizesini vermeyecek. 15 yıldır Cengiz Ergün’ü sınıyorsunuz. Başarabilseydi 15 yılda başarırdı zaten. Zamkla yapıştı koltuğa, gitmem de gitmem diye direniyor.” İfadelerine yer verdi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve TBMM Gelecek-Saadet Grubu Meclis Başkanı Doç. Dr. Selçuk Özdağ Önceki gün; Manisa Esnaf Odaları Birliği (MESOB), Manisa Lokantacılar, Kebapçılar, Tatlıcılar ve Yoğurtçular Esnaf Odası, Manisa Ayakkabıcılar Esnaf Odası, Manisa Seyyar Tuhafiyeciler ve Manifaturacılar Odası, Manisa Madeni Sanatkarlar Odası, Manisa Marangozlar Odası, Manisa Motorlu Araçlar Tamirciler Odası, Manisa Elektronik Teknisyenleri Odası, Manisa Terziler Odası, Manisa Elektrik Teknisyenleri Odası ve Manisa Kahveciler Odası başkanlarını ve yönetimlerini ziyaret etmişti. Özdağ dün ise Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bahattin Akyüz ve yönetim kurulunu ziyaret ederek, çok önem verdiğini ve seçilmesi halinde hiç zaman kaybetmeden hayata geçireceğini ifade ettiği, esnafı ilgilendiren projelerini anlattı.

33Bb8305 C2B6 43A1 8884 324Ec7A07964

“Esnafımız nereden tasarruf edeceğini bilmiyor”

Enflasyonun sebep olduğu tahribatın Türkiye’de   sadece halkı değil, küçük esnafı da kepenk kapatma noktasına kadar getirdiğini hatırlatan Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Selçuk Özdağ; “Enflasyonun sebep olduğu tahribat ve baskısı halkın, dolayısı ile esnaf üzerinde yıpratıcı etkileri oldu. İşyeri kiraları sebebiyle üzerlerindeki yükün çok ağırlaştığını söyleyen esnaflar, artık işyerlerini kapatmak istiyorlar.  Kiraların, vergilerin, her türlü gıda veya ürünlerin fiyatlarının ‘fahiş’ denilebilecek aşamaya geldiği Türkiye’mizde; esnafımız nereden tasarruf edeceğini bilmiyor.” Dedi.

“Dün patron iken, bugün eleman olan esnaflarımız var”

Birçok işverenin işyerini kapatarak, bir başkasının yanında işçi olarak çalıştığını anlatan Selçuk Özdağ; “Çok sayıda küçük esnafın işyerini kapatmayı düşündüğünü biliyoruz. İşyerini kapatan esnaflarımızda var. Esnaflarımız öyle bir noktaya geldi ki; yanında çalıştırdığı birkaç kişiye ekmek parası kazandıran işverenler olmaktan çıkıp, kendi hayatlarını kurtarmayı düşünüyorlar.  Bu nedenle patron olmaktan vazgeçip, bir başkasının yanında maaşlı eleman olmaya bile razı geliyorlar. Düşünsenize daha dün iş yeri sahibi iken, işveren iken, patron iken, emekçisine maaşını kendisi verir iken; bugün eleman durumuna getirilen bir işverenin psikolojik, sosyal ve ekonomik çöküşünü. Türk halkını, Türk esnafını bu duruma getirenler utanmıyor, sorumluluk almıyor, Türkiye’nin ekonomisini batırdıklarını da kabul etmiyorlar.  Ben ülkesine, yaşadığı yere karşı sorumluluk ve vefa taşıyan bir insanım. Başımı yastığa koyduğumda, gönül rahatlığı ile uyuyabileceğim bir hayat yaşamak istiyorum. Ama Manisa’nın durumunu düşündükçe uykularım kaçıyor.” İfadelerine yer verdi.

“Acılarıma annelik yapan Manisa’ya vefa borcumu ödemeye geldim”

Uzun yıllardır sürdürdüğü siyasi hayatı boyunca sahada birebir vatandaşlarla diyalog kurarak sorunları dinlediğini, çözüm ürettiğini anlatan Selçuk Özdağ, toplumun her kesimini kucaklayacak projelerle esnafların ve vatandaşların gönüllerine dokunduklarını söyledi.  Selçuk Özdağ; “Türk Halkı ve esnafın üzerindeki ekonomik baskı, merkezi hükümetin çokta umurunda değil. Onların işleri güçleri koltuğu kaptırmamak. O nedenle ben Ankara’dan Saadet-Gelecek Grup Başkanlığı görevimi beklemeye alarak, acılarıma annelik yapan Manisa’ya geldim.  Yerel yönetimlerdeki bilgilerimi ve tecrübelerimi Manisa halkı için, Manisa esnafı için hayata geçirmeye geldim. Acılarıma annelik yapan Manisa’ya vefa borcumu ödemeye geldim” Dedi.

“Esnafın yaşam standartlarını yükselteceğiz”

Esnafın yeniden ayağa dirilebilmesi için çözümleri ve projeleri olduğunu ifade eden Selçuk Özdağ; “Projelerimizi hazırlarken her kesimi düşündük. Esnafımızın ekonomik çöküntü içinde olduğunu bildiğimizden Projelerimiz arasına esnafımızı kalkındıracak çözümlerimizi de koyduk. Özellikle gıda sektöründeki esnaf kardeşlerimiz, toplum sağlığı açısından hassas bir iş yapmaktadırlar.  Onlara lazım olan soğutucularda, elektrik faturalarının artmasına neden oluyor.  Bu sefer maliyetler çok yükseliyor. Bu ve benzer özel etkenlerin hepsini düşündük. Manisa Esnafının yeniden ayağa dirilmesi için gereken etken; bu şehre alışveriş yapmak için gelebilecek ve esnafımıza can suyu olacak projelerdir. Bunların başında şehre yerli ve yabancı turistin gelmesinin sağlanmasıdır. Bunu başaracağız. Projelerimiz hazır. Hem de boş projeler değil. Verileri ile, bütçeleri ile hazırlanmış çok sağlam projeler. Kısmet olurda seçilirsek, 1 Nisan sabahından itibaren hiç zaman kaybetmeden kolları sıvayacağız. Manisa’ya yapacağımız hizmetlerle vatandaşlarımızın, esnafın yaşam standartlarını yükselteceğiz” ifadelerini kullandı.

“15 yıldır sayın Cengiz Ergün’ü sınıyorsunuz, başarabildi mi? başaramadı”

“Kendim için değil, kentim için Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldum” diyen Selçuk Özdağ; “15 yıldır mevcut belediye başkanı Sayın Cengiz Ergün’ü sınıyorsunuz. Bu sınavı geçemedi gördünüz, tecrübe ettiniz. 15 yıldır yapamadığını, yeni 5 yılda mı yapmayı başaracak? Başarabilseydi 15 yılda başarırdı zaten. Demek ki liyakatı yok. Bilgisi yok. Sorumlu Bir belediye başkanı olmaya niyeti de yok” dedi.  

“Zamkla yapıştı koltuğa, gitmem de gitmem diye direniyor”

Selçuk Özdağ Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün zamkla koltuğa yapıştığını ve gitmemek için direndiğine vurgu yaptığı konuşmasında; “Vatandaşta, esnafta, öğrencide, yaşlısı da, genci de, kadını da, erkeği de kendilerine umdukları hizmetin gelmediğinden, Şehzadeler şehrinin köyde öteye geçemediğinden şikayetçi. Eee daha o koltukta kalmaya ne diye diretiyorsun. Zamkla yapıştı koltuğa, gitmem de gitmem diye direniyor. Eee tamam ‘kal ama çalış’ dediler daha önceki seçimde. Sayın Cengiz Ergün 15 yıldan beri davranış biçimi ve liyakatsızlığı ile; ‘kalırım ama, keyfimi de bozmadan, makama öylesine gider gelirim’ demek istiyor. Davranış biçimi ve beden dili bunu gösteriyor.  Öyle de yaptı, seçilirse öylede yapmaya devam edecek.  Siz bakmayın şimdi böyle sahada son bir aydır boy göstermesine.  Seçim bitsin, bir haftada kendi fabrika ayarlarına döner.  Yine keyfine bakmaya devam eder. Bu sorumsuzluğun ve rahatlığın başka nasıl bir açıklaması olur ki? Hem çalışmayacak, üretmeyecek, halkın taleplerini yerine getirmeyecek. Hem de ille de belediye başkanı olarak kalacağım diye diretecek.” Görüşlerine yer verdi.

Barboros sakinleri Ferdi Zeyrek'e teşekkür etti Barboros sakinleri Ferdi Zeyrek'e teşekkür etti

“Manisa halkı Cengiz Ergün ve ekibine rantın vizesini vermeyecek”

Son beş yılda sokaklarda hiç görülmeyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün, son bir aydır sokaklarda olmasının nedenlerini sorgulayan Selçuk Özdağ; “Bunca yıl Manisa’ya Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapıyor Sayın Cengiz Ergün. Gerçekten dediğini yaptı. Keyfini bozmadan, makamına gitti geldi. Alt kadrosuna emir verdi, kendisi keyfinden feragat etmedi. Peki şimdi ne oldu da sahada? 5 yıldan beri Manisa sokaklarında hiç görülmeyen Sayın Cengiz Ergün’e ne oldu da; şimdi geceli gündüzlü sahada boy gösteriyor? Son 5 yıldır Sayın Cengiz Ergün’ün yüzünün şeklini şemalini sadece billboardlardan gören ve hatırlayan Manisa halkı, bir 5 yıl daha şehri yönetemeyen Sayın Cengiz Ergün ve ekibine oy verir mi dersiniz? Vermez, vermeyecek. Manisa halkı bir 5 yıl daha kendisini uçuruma çekecek Cengiz Ergün ve ekibine rantın vizesini vermeyecek. Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinin iç edilmesine, hiç edilmesine müsaade etmeyecek. Biz seçilirsek buna engel olacağız. Seçilmezsek te engel olacağız. Çünkü Manisa benim acılarıma annelik yaptı. Benim bu şehre vefa borcum var. Ödeyeceğim ve vicdanım rahat bir şekilde bu dünyadan göçüp gideceğim. Bu benim kendime vasiyetimdir. Bu şehre vefa borcumu ödemeden bu dünyadan göçüp gidersem, gözüm açık gidecek. Kendim için değil, kentim için çalışacağım” İfadelerine yer verdi.

Oda Başkanı Bahattin Akyüz’de, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Manisa’nın ekonomisine katkı sağlamak için çalıştıklarını söyledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ