Sağlık alanında yaşanan yeni gelişmeler ile farklı ultrason teknikleri kullanılmaktadır. Bu farklı ultrason tekniklerinden biride renkli doppler tekniğidir. Bu teknik ile renkli görüntüler çekilmektedir.

Renkli Doppler Nedir?

Diğerlerinden farklı bir görüntüleme tekniği olan renkli doppler tekniği ile damarların içerisindeki kan akışına bakılmaktadır. Bu şekilde renkli doppler seçeneği ile damar içerisinde tıkanmaya neden olan durumlar araştırılmaktadır.

Renkli Doppler Nasıl Çekilir?

Bu işlem sırasında ilk olarak hasta bir sedyeye yatırılır. Ardından işlemin uygulanacağı bölgeye özel bir ultrason losyonu sürülerek renkli doppler çekilmeye başlanır. Bu işlem sırasında kişiler sabit bir şekilde durmalıdır.

Renkli Doppler Hangi Alanlarda Kullanılır?

Renkli doppler tekniği ile anne ve bebek sağlığı kolay bir şekilde kontrol edilmektedir. Bunun yanı sıra bu işlem ile birçok hastalık kısa süre içerisinde, kolay bir şekilde teşhis edilmektedir. Özellikle yumuşak doku hastalıkları bu yöntem ile teşhis edilmektedir.

Aç Karnına mı Çekilir?

Eğer renkli doppler karın bölgesinde çekilecekse kişinin aç olması gerekir. Çünkü karın gazları, ultrasonik ses dalgalarının geçmesini engellemektedir. Bu nedenle kişilerin işleme bir gece öncesinden aç olarak gelmesi gerekir. İşlem öncesinde yapmanız gerekenleri doktorunuz size bildirecektir.

Renkli Doppler Hangi Hastalıkları Gösterir?

Renkli doppler, hastalıkların teşhis edilmesinde sık sık kullanılan bir işlemdir. Damar tıkanıklığı, damar hastalıkları, kan akışı bozuklukları ya da damar daralması gibi durumlarda renkli doppler işlemi sık sık kullanılmaktadır.

Ultrason Nedir?

Ultrason, ses dalgalarının yardımı ile iç organlarının görüntülenmesini sağlayan bir işlemdir. Farklı bir teknik olan ultrason işlemi ile gebelik süreçleri ve hastalıkların seyri detaylı bir şekilde incelenmektedir.

Bu işlem sağlık alanında kişilere büyük fayda sağlamaktadır. Birçok hastalık ve sağlık ile ilgili durum ultrason ile kolay bir şekilde tespit edilmektedir.

Ultrason Nasıl Çekilir?

Ultrason çekimi için kişiler bir sedye üzerine yatırılmaktadır. Daha sağlıklı bir görüntüleme tekniğinde kişilerin işlem yapılacak bölgesine özel bir losyon sürülür. Ardından ultrason başlığı bu bölgede dolaştırılarak çekim başlar.

Ultrason Hangi Alanlarda Kullanılır?

Ultrason, sağlık alanında farklı işlemler için sık sık kullanılan bir işlemdir. Hastalıkların teşhis edilmesi için büyük bir fayda sağlamaktadır. Hamilelik süreçleri için oldukça yardımcı ve sağlıklı bir işlemdir. Bebeğe herhangi bir zarar vermeden bu işlem ile izlenebilir. 

Ultrason Çeşitleri Nelerdir?

Ultrasonun birçok farklı çeşitleri bulunmaktadır. Yapılacak işleme göre ultrasonun çeşidi bilinmektedir. Hastalıklara göre farklı ultrason çeşitleri bulunmaktadır. Hekiminiz sizin için uygun olan yöntem belirleyecektir.

Renkli Ultrason Nedir?

Renkli ultrason ile kan damarları renkli şekilde görüntülenmektedir. Bu şekilde birçok damar hastalıkları teşhis edilmektedir ve gebelik süreçlerinden takipler yapılmaktadır. İşlem sırasında cihazın gezdiği yerler renkli şekilde ekrana yansıtılmaktadır.

Liposuction ile Fit Bir Görünüme Kavuşun Liposuction ile Fit Bir Görünüme Kavuşun

Renkli Ultrason Kimlere Yapılır?

Renkli ultrason, damar hastalığından şüpheli olunan durumlarda ve gebelik süreçlerinde sık sık kullanılan bir yöntemdir. Radyasyon gibi herhangi bir zararı olmadığı için renkli ultrason işlemi çok sık bir şekilde kullanılır.

Renkli Ultrason Neden Kullanılır?

Renkli ultrason genellikle damarların içini görüntülemek için kullanılmaktadır. Damar içlerine bakılarak herhangi bir sorun olup olmadığını renkli ultrason ile incelenir. Bu şekilde damar hastalıkları kısa bir süre içerisinde teşhis edilmektedir.

Renkli Ultrason Nasıl Çekilir?

Renkli ultrason çekiminde de kişiler normal ultrasondaki gibi sedyeye yatırılır ve işlemin yapılacağı yere jel sürülür. Ardından renkli ultrason çekimi için cihaz başlığı ile görüntüleme işlemine başlanmaktadır. Cihazın gezindiği yerler renkli şekilde ekrana yansıtılmaktadır.

Editör: Deniz Güner