Ahmet ÜNSAL/Konya 

Türkiye’nin birçok ilinde faaliyet gösteren 66 kulüpte bulunan 200’ün üzerindeki Engelli sporcular antrenörlerinin önderliğinde Milli Takım yüzme yarışmalarına katıldı.

Rusya-Ukrayna arasında çıkan savaşta ülkelerini terk ederek Türkiye’ye sığınan Ukraynalı engelli Milli Takım Sporcuları da antrenörleri nezaretinde yarışmalara katılarak derecelerini belirleme fırsatını yakaladı. 
7 yaş üzerindeki engelli yüzücüler 5-7 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilen Para yüzme Milli Takım seçme yarışlarında Milli Takım aday kadroya girebilmek için tüm çabalarını ortaya koydu. Bazı sporcularda yaptırdıkları dövmelerle ne denli öz güvenli ve hayata bağlı olduklarını gösterdiler. Konya’daki Milli Takım seçme yarışlarına ayak bileğindeki ödemden dolayısıyla fizyoterapistlerin yarışmasında sakınca gördüğü milli sporcu Sümeyye Boyacı yarışamadı. Öte yanda Beytullah Eroğlu’da yarışmalara katılamadı. Türkiye’nin Para Yüzmedeki tek ve ilk olimpiyat sporcusu Sevilay Öztürk seçmelere renk kattı.
 

 Yarışlar sırasında bazı sporcular savaş karşıtı olduklarını sırtlarına yaptırdıkları dövmelerle ortaya koydu.Anneler ve antrenörler ise kadın sporcularının tüm öz bakımlarını yaparak onları moralli şekilde yarışmaya motive ederek farklı bir görüntü ortaya koydu. Tam bir karnaval havasında geçen Milli Takım seçmelerine Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Muaz Ergezen ve yönetim kurulu üyeleri yönetim kurulu üyeleri M.Atilla Şirin, İrfan Arguz ve sporcuların anne ve babaları katıldı.
  
MANİSA-İZMİR EKİBİ MADALYALARLA DÖNDÜ

Manisa Su Sporları Kulübü adına yarışan sporcular Muhammed Keskin,Deniz Ünsal,Ferzan Özkan,Can Gündoğdu,Batuhan Çiltaş ve Mehmet İlerü antrenörleri Nurettin Karanarlık’ın kendilerine verdiği direktifler doğrultusunda Konya’daki Selçuklu Olimpik Yüzme Havuzunda rakiplerine karşı kulaç attı. 
İki gün yarışlar sonunda Manisa Su Sporları Kulübü Sporcusu Muhammed Keskin 50 metre serbestte,100 serbestte, 50 kelebekte ve 100 sırtta Türkiye 3. Oldu.
Can Gündoğdu, Ferzan Özkan yaş kategorisinde ikişer madalya aldı.Deniz Ünsal ise derecelerini düşürmeyi başardı. Manisa’da engelli sporcularla uzun yıllar çalışan Erman Tosun’un koordine ettiği İzgem spor kulübü sporcusu Nisa Kılıç S9 12-15 yaş grubunda 200 karışıkta  ve S9 12-15 yaş grubu 400 serbestte Türkiye 3. Oldu.
Antrenörleri Mehmet Onur Erküçük tarafından yarışmaya hazırlanan ve  ilk kez yarışmaya katılan İzmir Karşıyaka Yüzme ve Su sporları spor kulübü sporcusu Miray Korkmaz, S8 8-11 yaş 50 serbestte, S8 8-11 yaş 100 serbest, S8 8-11 yaş 100 sırt ta birinci oldu.Asya Öztürk ise S6 8-11 yaş 100 sırtta, S6 8-11 yaş 50 serbest, S6 8-11 yaş 100 serbestte Türkiye birincisi oldu. S6 8-11 yaş 100 kurbağa Türkiye 2.si oldu.

Manisa için koşan atletler İzmir’de başarıya imza attı Manisa için koşan atletler İzmir’de başarıya imza attı

“EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR.YILDA EN AZ İKİ YARIŞMA OLMAZSA OLMAZIMIZDIR ”

Manisa Bedensel Engelliler Spor il Temsilcisi Ahmet Ünsal;
“Bedensel Engelliler yüzme takımının Konya’daki Milli Takım seçme yarışlarına katılmalarında maddi manevi katkı sağlayan herkese teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı iletiyorum.Sporcularımız bu yarışmada ellerinden geleni yaptıklarına inanıyorum.Özellikle Engelli Para yüzmedeki uluslararası dereceler her geçen yıl düşürülüyor.Malum iki yılı aşkın bir pandemi sürecinin ardından böylesi zorlu yarış öncesi yarış reglamanın yıl başında açıklanması gerekirken yarışlara bir aydan az sürede açıklanması sporcularımızı hazırlıksız yakalanmasına neden oldu.Temennimiz o dur ki yarış reglamanlarının 2023 yılının başında açıklanmasıdır. Hatta bu yıl içerisinde planlanıp ancak hayata geçirilemeyen 4 milli takım kamp programının yeni yılın başında açıklanması sporcularımızı daha hazırlıklı hale getirir.Özellikle yılda en az iki yarışın yapılması Federasyonumuzu daha aktif konuma getirebilir.Bizlerde buna cani gönülden katkı sağlayabiliriz.En önemli konu ise Bedensel Engelliler Spor Federasyonunun içerisinde yer alan branşlar ayrılarak değil, birlikteliğin korunarak güçlü halde tutulmasını istiyoruz.Bu konuda Federasyon Başkanımız Muaz Ergezen ve ekibine çok görevler düşüyor.Üstesinden geleceklerine inancımız tamdır.Bu konuda Teknik ekibin hazırladığı projelerinin hayata geçmesi yeterli olacaktır”

WhatsApp Image 2022-12-10 at 10.49.06WhatsApp Image 2022-12-10 at 10.49.09WhatsApp Image 2022-12-10 at 10.49.10WhatsApp Image 2022-12-10 at 10.49.14WhatsApp Image 2022-12-10 at 10.49.15